Mulțumesc de răspuns! Aș dori detalii dacă se poate. Unde scrie că reclamația se face doar instanței, nu și angajatorului? A reclama= 1. A cere, a pretinde ceva (în baza unui drept); a revendica. ♦ Intranz. (Înv.) A protesta. ♦ Fig. A face necesar, a necesita, a cere, a impune. 2. A face o reclamație contra cuiva, a se plânge împotriva cuiva; a pârî. ♦ A formula pretenții în fața unui organ de jurisdicție. Mulțumesc!
Problema este că reclamația a fost făcută angajatorului în termenul de prescripție (cu nr. de înregistrare) iar, instanța, cu toate că am depus copii la reclamațiile făcute, a decis că s-a prescris dreptul la acțiune, deoarece am depus acțiunea ulterior, celor 3 ani dar, în care eu, am reclamat neplata drepturilor salariale, angajatorului. Am mai spus, nu scrie în lege că drepturile neplătite nereclamate instanțelor de judecată! Eu, am citit și, am luat de bună limba română, neavând studii juridice. Înțeleg, dacă nu aș fi reclamat, nimănui, atunci, ar fi fost nefondat! De aceea insist să mi se precizeze, de cineva, textul legii care spune că reclamația, ca să fie valabilă, trebuie făcută doar la instanța de judecată! Mulțumesc din nou pentru efort și timp!