avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen prescripție
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen prescripție

„Drepturile neachitate nereclamate în termen de 3 ani de la data când trebuiau plătite, se prescriu.” Întrebarea ar fi: trebuie reclamate obligatoriu la o instanță sau, este valabilă o reclamație la angajator, instituție, minister? În lege nu scrie cui trebuie reclamate!
Cel mai recent răspuns: gheorghe3509 , utilizator 18:04, 24 Ianuarie 2020
Acel termen se refera la actiunea in instanta.
Mulțumesc de răspuns! Aș dori detalii dacă se poate. Unde scrie că reclamația se face doar instanței, nu și angajatorului? A reclama= 1. A cere, a pretinde ceva (în baza unui drept); a revendica. ♦ Intranz. (Înv.) A protesta. ♦ Fig. A face necesar, a necesita, a cere, a impune. 2. A face o reclamație contra cuiva, a se plânge împotriva cuiva; a pârî. ♦ A formula pretenții în fața unui organ de jurisdicție. Mulțumesc!
Reclamatia puteti s-o faceti cui doriti dvs .... probabil ca angajatorul dvs nu o sa-i dea curs , daca este din sectorulprivat.
Problema este că reclamația a fost făcută angajatorului în termenul de prescripție (cu nr. de înregistrare) iar, instanța, cu toate că am depus copii la reclamațiile făcute, a decis că s-a prescris dreptul la acțiune, deoarece am depus acțiunea ulterior, celor 3 ani dar, în care eu, am reclamat neplata drepturilor salariale, angajatorului. Am mai spus, nu scrie în lege că drepturile neplătite nereclamate instanțelor de judecată! Eu, am citit și, am luat de bună limba română, neavând studii juridice. Înțeleg, dacă nu aș fi reclamat, nimănui, atunci, ar fi fost nefondat! De aceea insist să mi se precizeze, de cineva, textul legii care spune că reclamația, ca să fie valabilă, trebuie făcută doar la instanța de judecată! Mulțumesc din nou pentru efort și timp!
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2018
gheorghe3509, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cititi art.171 C.mun.

Alte discuții în legătură

Petitie eugenilean eugenilean Buna ziua.Poate sa-mi spuna cineva daca o universitate particulara este obligata sa respecte OG nr. 27/2002 aprobata prin L nr. 233/2002-petitiile.Este vorba ... (vezi toată discuția)
Neplata contributiilor Cruelina Cruelina Buna ziua! Desi ni s-au retinut contributiile la stat, cu siguranta ele nu au fost virate din iunie 2012. Tot acelasi angajator nu ne-a platit salariile din ... (vezi toată discuția)
Concediu doar in acte cristiansever cristiansever Buna ziua La inceputul acestui an am constatat ca in luna decembrie am fost in concediu dupa numarul bonurilor luate.se poate face ceva in acest sens ... (vezi toată discuția)