avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... petitie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

petitie

Buna ziua.Poate sa-mi spuna cineva daca o universitate particulara este obligata sa respecte OG nr. 27/2002 aprobata prin L nr. 233/2002-petitiile.Este vorba de neplata drepturilor salariale, se pare din neglijenta cuiva si dorim sa le adresam o petitie din care sa rezulte persoana vinovata.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 22 Mai 2009
Nu cred ca asta ar fi o solutie, ar fi bine sa actionati in instanta pentru recuperarea drepturilor salariale neachitate, inclusiv daune. Nu are decat respectiva entitate juridica sa se indrepte impotriva angajatului care a gresit si este raspunzator.
Cu petitia nu rezolvati nimic, singura solutie este sa formulati o actiune in instanta impotriva angajtorului pentru plata drepturilor salariale neachitate. Termenul de exercitare a acestei actiuni este de 3 ani de la data de cand trebuia achitat salariul.
Actiunea se depune la Tribunalul Judetean in a carui raza teritoriala domiciliaza reclamantul. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

raspunsul autoritatii la o plingere ionelbonda ionelbonda Vreau sa stiu daca Politia este obligata sa precizeze, in raspunsul dat la o reclamatie, articolul si legea in virtutea carora a luat, sau nu a luat, ... (vezi toată discuția)
Forma actualizata a og nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor geo-vem geo-vem Rog să mă ajutati cu o forma actualizata a og 27/2002(privind petitiile)sioug 27/2003 privind acordul tacit, sau alte acte normative ce modifica sau ... (vezi toată discuția)
Timpul maxim prevazut de lege in care angajatorul este obligat sa raspunda angajatului szityi szityi Buna ziua. Va rog să-mi spuneţi care este timpul maxim prevăzut de lege în care angajatorul (bugetar) este obligat să ne răspundă în scris la o ... (vezi toată discuția)