avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensii

am 51 de ani varsta, am 35 de ani stagiu de cotizare ,dintre care 8 reprezinta ani de grupa castigati in instanta si se scad din limita de virsta de 65.
inyrebarea este daca ma pot pensiona anticipat daca am cei 35 de ani ceruti de lege
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:03, 15 Februarie 2018
Precizati, grupa(I sau II).
Grupa 1
Reducerea din 65, este de 4 ani.
Limita de varsta la 61 ani.
Pensie anticipata sau anticipata partiala la 60 de ani.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 43 de ani, fara stagiul asimilat(armata, cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate).
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala este de 35 de ani, fara stagiul asimilat.
La acest moment aveti aproximativ 39 ani de stagiu.
Cu, sau fara stagiu asiumilat, veti stabili d-voastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie Daniel1900 Daniel1900 Buna ziua! Mam nascut in anul 1960 si as vrea sa imi spuneti ce sanse am sa ies la pensie ! Am aproximativ 30 de ani de vechime in munca! (vezi toată discuția)
Pensie paulibrion paulibrion Sunt nascut in 1955 in 29 septembrie.Am 35 ani vechime,in campul muncii.din care:in grupa 1 am 3 ani cu procent de 30 la suta si 2 ani cu procent de 50 la ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? rupa rupa am vîrsta de 59 ani (13/09/1955). si ca vechime în munca 37 ani . Întrbabare - cind aș putea sa ma pensionez , indiferent de tipul de pensionare / ... (vezi toată discuția)