Am o firma, suspendata in 2010 si declarata inactiva in 2011. Pana si contul bancar i-a fost desfiintat, practic e pe butuci.
Vreau sa o desfiintez/radiez si sa preiau masina pe persoana fizica. Pe cine am mai intrebat, sustine ca trebuie sa reactivez firma (ceea ce nu-mi convine, acte, birocratie, cheltuiala, plus contabilitate pt zilele cat e activa etc) si doar asa pot prelua masina. Dupa care sa incep dizolvarea si lichidarea.
Evident, mi-as dori o formula mai simpla, prin care sa fac doar dizolvare/radiere si in urma acesteia sa preiau masina, PENTRU CA:
- masina a fost cumparata din bani proprii, pe care i-am imprumutat firmei. Aceasta datorie se regaseste si acum la situatia financiara, capitolul DATORII. (Catre stat sau terte persoane nu are datorii firma)
Deci, logic mi s-ar parea ca firma sa fie desfiintata (fara a o mai activa) iar in contul acelei datorii a firmei catre mine sa pot prelua masina, drept despagubire sau cum o s-o numi, plata creantelor. E posibil?
Multumesc
As vrea eu! Adica, ma gandesc ca din 2008 cand am luat masina, n-ar fi stat degeaba si mi-ar fi deschis proces, si poate grabeam desfiitarea firmei astea inutile. Dar asa, fiind doar eu, nu era sa imi dau singur firma in judecata! M-am complacut in situatia asta ca sa pot folosi masina, acum insa e vorba sa imi schimb domiciliul, care e si sediu social, deci ar trebui sa mut si firma la noul sediu si masina odata cu ea, adica o suma de formalitati inutile si costisitoare. Mai bine scap de firma.
Deci nu, nu mai sunt alti creditori.
Acum, daca aveti si un raspuns la intrebarea mea, v-as fi recunoscator, multumesc.
Cand vorbesc de creditori ma gandesc la ANAF. Intre timp a existat si impozitul forfetar. Toate impozitele sunt achitate ?
Relevant va fi motivul pentru care societatea este inactiva. Sa presupunem ca nu ati mai depus de 10 ani nicio declaratie. De unde stie ANAF-ul ca nu ati mai avut activitate ? Poate ati avut si nu ati declarat. Sunt multiple situatii in care va puteti afla.
Firma nu se inchide doar atunci cand vor asociatii. Cateodata mai este nevoie si de acordul creditorilor.
Cred ca cel mai bine va adresati unui specialist pentru a evalua real situatia in care va aflati. Sunt din ce in ce mai numeroase cazurile in care ANAF-ul solicita insolventa societatilor care nu mai au activitate.