avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dobândă la facturi, gdf suez,executate silit
Discuție deschisă în Executare silită

Dobândă la facturi, gdf suez,executate silit

Buna seara,în 2011 am fost executat silit cu poprire din salariu,pentru facturi consum gaz neachitate si penalizări aferente,Executate silita a fost finalizata in 05.2017, La momentul actual furnizorul de gaz solicita achitarea dobanzi pentru facturile care am fost executat.Este legala procedura ?
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2018
georgel.lungu@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgel.lungu@yahoo.com , utilizator 21:18, 16 Februarie 2018
Cum solicita furnizorul de gaz achitarea de dobanzi, prin executorul judecatoresc? Sau cum?
Ca-i legal sau nu, nu exista sanctiune pentru el (cu alte cuvinte este fara relevanta daca-i legal sau nu), iar pentru dvs opozitia la executare poate fi facuta doar prin intermediul contestatiei la executare. Asta-i frumusetea in cazul acestor executari silite, respectiv ca debitorul poate sa se apere (si cam atat), iar daca nu se apara este bun de plata. In concret, trebuie vazut dosarul dvs de executare si titlul executoriu in baza caruia a fost demarata executarea silita.
Dupa incetarea executari silite pentru facturi si penalizări, am cerut la furnizorul de gaz un extras cont si am constatat ca solicita dobânzi pentru facturile care au fost achitate la executorul judecatoresc.
Ce inseamna incetarea executarii? In fapt nu s-au mai facut acte de executare? sau executorul a intocmit o incheiere motivata cu mentionarea cauzei de incetare a executarii? Aveti incheierea?
In plus, relatia dvs contractuala cu furnizorul de gaz, exista in continuare sau nu? Trebuie lamurita exact situatia in care va aflati, pentru ca fara aceste elemente nu se poate raspunde.
Am documentul de încheiere.Relatia mea cu furnizorul de gaz a fost închisă (au ridicat contorul de gaz)înainte de începerea executari silite (perioada în care am fost executat silit cu poprire pe salariu 2011-2017).In prezent nu am gaz.
Multumesc pentru raspunsuri
Ultima modificare: Vineri, 16 Februarie 2018
georgel.lungu@yahoo.com, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea ne spune ca executarea silită încetează dacă s-a realizat integral obligația prevăzută în titlul executoriu, s-au achitat cheltuielile de executare, precum și alte sume datorate potrivit legii. Daca executarea silita a incetat, cel putin teoretic asta inseamna ca toate sumele au fost achitate. In cazul in care furnizorul va demara o noua executare silita, nu aveti alta modalitate de a va apara decat pe calea contestatiei la executare. Daca nu, puteti initia chiar dvs o actiune in constatare privind inexistenta soldului debitor din extrasul de cont, sens in care v-ar fi de ajutor suport de specialitate.

Alte discuții în legătură

Executare iancu123 iancu123 in cazul in care un debitor nu isi achita facturile la utilitati( gaz, apa, curent), iar furnizorul de utilitati doreste sa ii intrerupa acestea, insa ... (vezi toată discuția)
Poprire maryuka maryuka buna ziua, am avut un contract de credit cu o banca, in urma caruia am primit un card cu o suma. am folosit toata suma si deoarece o vreme nu am achitat ... (vezi toată discuția)
Evitarea executarii silite Marcela33 Marcela33 Cum se sanctioneaza conform legislatiei in vigoare evitarea executarii silite ? Mentionez ca este vorba de conturi blocate de AFP si de evitarea acestora prin ... (vezi toată discuția)