avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... evitarea executarii silite
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

evitarea executarii silite

Cum se sanctioneaza conform legislatiei in vigoare evitarea executarii silite ?
Mentionez ca este vorba de conturi blocate de AFP si de evitarea acestora prin directionarea platilor clientului direct catre furnizori.
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2013
Marcela33, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marcela33 , utilizator 16:03, 31 Ianuarie 2013

Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada sanctiuni pentru "evitarea executarii silite"
Detaliati situatia cu care va confruntati,pentru raspuns la obiect
Daca puteti fi mai explicita in nedumerirea dumneavoastra, poate am reusi sa va dam un sfat pertinent si util. Din cate deduc, dumneavoastra faceti referire la un debitor care evita sa fie executat silit (faceti precizarea prin ce mijloace evita). In situatia in care debitorul nu isi executa voluntar obligatiile, se trece la procedura de executare silita, executorul judecatoresc recurgand la toate modalitatile prevazute de lege pentru punerea in executare a Titlului Executoriu (executare silita mobiliara, imobiliara, poprire pe venituri/pensie/conturi, etc.). Daca executorul nu reuseste sa identifice niciun bun in patrimoniul debitorului, executarea silita va inceta. Aveti si posibilitatea de a depune o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de "nerespectarea hotararilor judecatoresti", dar este de durata. Cu stima.
Societatea la care lucrez are conturile blocate, de AFP, de un an si doua luni, timp in care din banii incasati in cont am achitat doar salarii si restul s-au virat catre Bugetul de Stat si Bugetul Asigurarilor Sociale Stat si Fondurilor Speciale .
Problema este ca mai trebuiau achitati si furnizorii. S-a gasit si "solutia" s-au redirectionat platile unui client din strainatate direct catre furnizori (in loc sa ne achite contravaloarea facturilor in contul nostru au achitat in conturile furnizorilor nostri).
Mentionez ca acest client este actionarul majoritar al societatii.
Un avocat i-a spus patronului meu ca nu este nici o problema daca se fac platile in acest mod si rezultatul este ca platile au luat amploare.
Am incercat sa il opresc dar cred ca daca as avea si o argumentare mai precisa (articole, aliniate din legislatie) poate voi reusi.
Sunt ingrijorata, mai ales ca intr-o situatie similara un avocat mi-a spus ca singurul care nu poate sa spuna ca nu a stiut este contabilul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati tert Marcela33 Marcela33 Societatea noastra are conturile blocate de un an si doua luni, timp in care din banii incasati am achitat doar salarii si restul s-a virat catre BS si ... (vezi toată discuția)
Prioritate plati taxe astoria astoria buna ziua in ce prevederi legale in vigoare se mentioneaza ca plata datoriilor la buget sunt prioritare inaintea platilor catre furnizori? multumesc (vezi toată discuția)
9.200 lei retrasi din cont Erimia Erimia Am o datorie de 16.000 de lei la [] inainte de a pleca din tara am facut un card de credit am luat salariul si suma de 9.200 de lei au fost bagati in cont . ... (vezi toată discuția)