avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită 9.200 lei retrasi din cont
Discuție deschisă în Executare silită

9.200 lei retrasi din cont

Am o datorie de 16.000 de lei la [] inainte de a pleca din tara am facut un card de credit am luat salariul si suma de 9.200 de lei au fost bagati in cont . Contul a fost blocat de catre cei de la banca am fost la banca sa cadem la un comun acord am facut o cerere prin care spuneam ca sunt de acord ca banca sa ia o anumita parte din suma iar dupa 2 saptamani toti cei 9.200 de lei au fost retrasi din contul meu. Acum intreabarea este cat la % au voie cei de la banca sa ia au voie sa ia toata suma. Mentionez ca am restante am fost exacutat silit cand eram in tara prin aceasta oprindu-mi din salariu o parte.
Multumesc Anticipat.
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2013
ContSters214341, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:49, 19 Septembrie 2013
Erimia a scris:
Acum intreabarea este cat la % au voie cei de la banca sa ia au voie sa ia toata suma.

Teoretic la executare trebuie sa va ia 1/3 din venituri, dar la dvoastra pentru ca banii sunt virati exact la banca unde aveti creditul (debitul), banca va debiteaza contul cu cat gaseste acolo. Nu sunteti singura persoana care se plange de aceste aspecte si nu o sa inteleg niciodata de ce daca aveti datorie la o anumita banca continuati sa solicitati plata salariului la aceeasi banca????!!! Solicitati plata salariului la alta banca si atunci executarea silita se va face in proprortie de 1/3 din salariu /venituri!
multumesc!
depinde de veniturile declarate si de modul in care a fost executat contul, ati fi putut avea in cont o suma mai mare decat debitul si contul tot ar fi fost blocat, plus ca ati mentionat si o executare silita, din cei 9 200 de ron s-a oprit si onorariul executorului judecatoresc asta in cazul in care executarea s-a facut dupa ce executorii bancari au fost asimilati.
Asadar, verificat la banca ce debit mai aveti de achitat.

Iar pe viitor pentru a evita situatia, incercati ce a zis si colegul, virarea salariului la o alta banca, mai putine venituri declarate si fara achizitii imobiliare sau mobiliare de o valaoare mai mare cum ar fi automobile.

Bafta la evitarea continuarii executarii silite.
@trandafir2 si altii
Ce va intreb poate e offtopic si poate-s arogant, dar risc
-este adevarat ca bancile agreeaza executarile deoarece isi trag un comision consistent din aceste operatiuni ?
-din moment ce orice functionar de la orice primarie poate bloca si ATENTIE: EXECUTA ! ,,n\" conturi ale unei persoane, de ce credeti ca un cont deschis la o alta banca decat aceea cu care esti in disputa ar fi sigur ?
-si apropos de executarea mai multor conturi : am de platit 100 de lei si din trei conturi imi sunt retrasi cate 100 de lei, total 300 de lei..Din punct de vedere legal, ma poti indrepta impotriva beneficiarului acestei erori de sistem ?! Adica pt. cei 200 de lei nemeritati sa-i pretind dobanzi, majorari, penalitatti in cuantumul si in conditiile pe care eu sunt obligat sa le respect (vezi codul fiscal) ? Si ma refer la relatia cetatean - stat. Daca, Doamne fereste!, datorezi 500 lei statului si nu platesti la timp, poti foarte usor sa-ti pierzi casa (exagerez, dar nu prea ! executorii judecatoresti stiu ca am dreptate). Invers, daca statul iti datoreaza 500 de lei termenele incep sa curga dupa nu stiu cate zile, se suspenda executarea pt. o perioada prelungita prin tot felul de ucazuri (og, oug, etc). Instantele straine au stabilit ca nu este respectat principiul reciprocitatii/egalitatii (nu stiu termenul exact, dar sper ca m-am facut inteles!) Exemplu : C.J.U.E. , Hotararea din 18 aprilie 2013.
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2013
Admin, administrator
@dlGoe
- agreeaza, mai mult sau mai putin, mai bine spus sunt obligate de lege si daca tot sunt obligate, DA, au pus si niste comisioane, unele destul de consistente.
- nu am spus ca este sigur contul deschis la alta banca, ci doar ca va fi executat in limita de 1/3 din venituri
- da, ati punctat bine, este un dezechilibru si implicit se fac si abuzuri

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu adisornicusor adisornicusor Daca o sa am proprie pe salariu pentru credit ipotecar neplatit si platesc lunar pensie facultativa la o alta banca ,nu la care am avut creditul respectiv,pot ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar Iulia432 Iulia432 Buna ziua. Mi s-a pus poprire pe contulde salariu. Azi mi s-a blocat toata suma pe care o aveam in cont. Este legal? Au dreptul sa imi blcheze toate veniturile? (vezi toată discuția)
Executare silita pentru un card de credit Mihaela91 Mihaela91 Buna seara! Va rog mult sa ma ajutati cu cateva informatii. Mama mea a avut o datorie pentru un card de credit unde nu a mai putut sa plateasca si s-a ajuns ... (vezi toată discuția)