avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pentru un card de credit
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pentru un card de credit

Buna seara!
Va rog mult sa ma ajutati cu cateva informatii. Mama mea a avut o datorie pentru un card de credit unde nu a mai putut sa plateasca si s-a ajuns la executare silita. A luat legatura cu executorul pe data de 4 Dec, cu care a stabilit sa faca plata in 2 rate. Astazi era prima data cand trebuia sa plateasca jumatate din suma respectiva mai exact 650 de lei dar cand l-am sunat sa aflam cum facem plata, am aflat ca a blocat toate conturile mamei care erau pt alte credite si ca el a retras bani din acele conturi si nu mai avem de plata decat 340 de lei. Dupa ce am facut aceasta plata, mama a sunat la banca creditoare de unde a aflat ca de fapt contul a fost inchis de 2 zile desi noi am platit primii bani abia astazi. Este posibil ca acest excutor sa nu anunte ca se fac popriri din alte rate si nici sa anunte ca s-a inchis contul? Si nici banca la care se face poprirea sa nu anunte? Si pentru ce a cerut cei 340 de lei daca intr-o scrisoare anterioara aparea suma de 250 de lei pt cheltuieli de executare. Pe langa toate acestea mama l-a sunat sa ii explice ca i-a trimis banii astazi si cand i-a zis ca trebuia sa fie anuntata ca i-au fost blocate conturile, acesta a inceput sa tipe si sa ameninte ca vor mai exista si alte cheltuieli si a inchis telefonul refuzand orice discutie. Va raman recunoscatoare daca imi puteti explica ce s-a intamplat si ce se poate face in acest caz. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:03, 21 Decembrie 2013
In etapa executari silite,creditorul=banca nu mai are nici o implicare ,demersurile apartinand executorului judecatoresc
Masura blocarii conturilor debitorului a fost dispusa de catre executor,cu scopul recuperarii debitului neachitat in termen.
Executorul nu are obligatia sa comunice modalitatea de recuperare debit,tocmai pentru a nu favoriza debitorului sa invoce fictiv starea de insolvabilitate
pentru ce a cerut cei 340 de lei daca intr-o scrisoare anterioara aparea suma de 250 de lei pt cheltuieli de executare


Cheltuielile de executare cresc concomitent cu actele si actiunile desfasurate de catre executorul judecatoresc
Realizati efortul sa achitati debit,negociati angajament de plata cu executorul -cu acordul creditorului,analizati oportunitatea refinantarii creditului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce face girantul in cazul in care debitorul nu plateste? syberia_sims syberia_sims Buna ziua, Acum doi ani am girat pentru un credit de nevoi personale unei \\\"prietene\\\" si am semnat un contract de garantie reala mobiliara asupra ... (vezi toată discuția)
Poprire de catre executor judecatoresc marian72 marian72 Buna ziua ! Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. pe scurt,soția a luat un credit,și eu,soțul trecut ... scoica_80 scoica_80 Bună ziua. Pe scurt,soția a luat un credit,și eu,soțul trecut co-platitor. Soția nu a mai plătit creditul, și am fost executați silit. Conturile ... (vezi toată discuția)