avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere impotriva ordonantei de clasare/Penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere impotriva ordonantei de clasare/Penal

Buna seara,
Cu speranta ca voi putea fi ajutat, ingadui sa adresez si sa prezint umatoarea situatie de fapt.
In 12 August .2016 a fost inregistrat la Parchetul de pe langa Judecatoria ......... dosarul penal nr. ...... format in urma plangerii adresate de subsemnatul Parchetului General cu privire la comiterea infractiunilor de abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului, de catre organul de cercetare penala , lucrator de politie judiciara in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean .......... – , in legatura cu modul defectuos si abuziv prin incalcarea dispozitiilor legale, , in care acesta a efectuat cercetarile, in calitatea de organ de cercetare penala, in dosarele penale cu nr. ,,,,,,,,,,,, al Parchetului de pe langa Tribunalul ,,,,,,,,, si in dosarul .......... al Parchetului de pe langa Judecatoria ...........
.Dosarul penal cu numar unic ................. deschis la Parchetul de pe langa Judecatoria ............. a fost preluat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel ............. in vederea efectuarii urmaririi penale, conf. Art. 325 C.p.p si a Art. 2 din Ordinul 119/2015 al Parchetului de pe langa Curtea de Apel ........., astfel formandu-se dosarul penal, cu numar unic,........../P/2016 iar in data de 29.09.2016 s-a dispus inceperea urmaririi penale ,, in rem “ sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu prev. de art. 297 alin. 1, C.p.p si favorizarea faptuitorului prev. de Art. 269 alin. 1.
In data de 11.10.2016 in cadrul dosarului format, a fost audiat ,,, in calitate de martor, organul de cercetare penala .
In data de 22.10.2016 procurorul claseaza cauza motivand ca fapta nu exista.
In termen legal am atacat plangerea la Prim procuror, dar rezultatul a fost de mentinere a solutiei de clasare.
In octombrie 2017 a depus cerere de redeschidere a dosarului penal cf.art. 335 alin 2, bine inteles procurorul a respins cererea.
Faptele sunt dovedite cu documente eliberate chiar de institutia la care lucra organul de cercetare penala si de institutia careia i se subordona organul de cercetare penala.
in dosar nu am fost audiat,in calitate de persoana vatamata,
Detin in continuare documente care contrazic temeiul legal pe care sa bazat solutia de clasare.
Cum si in ce temei legal se poate trimite cauza catre parchet in vederea continuarii si completarii urmaririi penale. ?
Cel mai recent răspuns: georgem80 , utilizator 12:55, 18 Februarie 2018
Avand in vedere. ca nu am respectat termenul de 20 de zile .
O sa vi se respinga ca tradiv introdusa.
Ultima modificare: Duminică, 18 Februarie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Nu ramane decat sa fac plangere penala impotriva procurorului care a solutionat dosarul pentru abuz in serviciu si neglijenta . Avand in vedere ca la momentul de fata faptele acoperite de ocp. Isi produc efectele in dosarul deshis din 2015.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

O sa vi se respinga ca tradiv introdusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polițistul de caz și procurorul ignoră o hotărâre judecătorească. poate fi considerat acest fapt infracțiune sau nu este sancționat de legea penală? barandaniel barandaniel buna ziua daca politistul \"judiciar\" emite ordonanta de politist prin care anuleaza dispozitiile judecatorului care claseaza ordonanta de neincepere a UP si ... (vezi toată discuția)
Redeschidere urmărire penală Just-drept Just-drept Am avut un proces nedrept. Procurorul a propus confirmare renuntare urmarire penală (art 318 cpp), iar judecatorul a admis confirmarea la RUP. Sunt ... (vezi toată discuția)
Cine emite ordonanta cand se cere redeschiderea unui dosar penal? desirelia75 desirelia75 in ian 2014 a fost solutionat un dosar penal prin scoaterea de sub urmarirea penala a lui X. in 2016 cer redeschiderea acestui dosar deoarece au aparut ... (vezi toată discuția)