avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare apartament

În urma succesiunii suntem 3 frați proprietari de apartament cu 3 camere, eu ( cea mai mare), sora mijlocie și fratele (cel mic). Fratele nu locuiește în apartament doar eu cu sora și fostul ei soț. NU ne înțelegem iar eu vreau sa vindem casa.Fratele este de acord, sora nu vrea. Ce pot face? Putem vinde fără acordul ei?Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: NEC SRL , utilizator 17:13, 19 Februarie 2018
Nu.
Toti 3 sunteti proprietari, inindiviziune. Puteti solicita partajul pe care judecatoreasca. La partaj, cel mai probabil apartamentul va fi atribuit in lotul unuia dintre dvs, cu obligatia de plata a unei sulte catre ceilalti doi.
Proprietarul apartamentului, in baza sentintei civile, il poate vinde ulterior, dupa ce achita sultele.
Eu vreau sa nu mai locuiesc cu sora mea, fratele vrea vânzarea pt avea banii sa își ia alta casă, eu vreau o garsonieră, ce proces deschid, cât durează, cat costă?

raluk0207 a scris:

Nu.
Toti 3 sunteti proprietari, inindiviziune. Puteti solicita partajul pe care judecatoreasca. La partaj, cel mai probabil apartamentul va fi atribuit in lotul unuia dintre dvs, cu obligatia de plata a unei sulte catre ceilalti doi.
Proprietarul apartamentului, in baza sentintei civile, il poate vinde ulterior, dupa ce achita sultele.

Procesul are ca obiect iesirea din indiviziune sau partaj succesoral.
Costul depinde de avocat.
Durata depinde de judecator si de numarul de dosare. In principiu, cateva luni.
Mulțumesc mult de tot !!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire buna ziua. in urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament ... GavDana GavDana Buna ziua. In urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament cu 4 camere. De atunci in apartament a locuit doar matusa mea care a mostenit cealalta ... (vezi toată discuția)
Partaj intre frati/surori locuinta la tara (lasata mostenire) kyky_micky kyky_micky Buna ziua, Situatia este urmatoarea: trei frati si o sora au mostenit prin succesiune parti egale dintr-o casa la tara si ceva terenuri de pamant. Unul din ... (vezi toată discuția)
Suntem trei frati iar fratele cel mare nu vrea sa facem succesiunea Oacc Oacc Buna ziua,Santem trei frati iar fratele cel mare nu vrea sa facem taxa de succesiune dupa parinti decedati.metionez ca avem un apartament mostenire de la ... (vezi toată discuția)