avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Rezidenta fiscala in Romania
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Rezidenta fiscala in Romania

Buna ziua! As avea o nelamurire privind stabilirea rezidentei fiscale pentru o persoana care lucreaza in America (Atlanta). Lucreaza acolo remote pentru diversi clienti din America. Incaseaza salariu, angajatorul fiind o persoana nerezidenta. Mentionez ca atat firma angajatoare cat si clientii pentru care lucreaza nu au nicio treaba cu Romania, deci activitatea persoanei respective nu este in Romania. Ea ar dori sa vina in Romania pentru o perioada de peste 6 luni (mentionez ca are dubla cetatenie, romana si americana). Intrebarea este, in aceste conditii, unde se stabileste domiciliul fiscal? Este considerata aceasta o activitatea desfasurata in strainatate (ce inseamna o activitate desfasurata in starinatate)? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Ce drumuri trebuie sa faca un cetatean cu pasaport crds la anaf crisppian crisppian Buna ziua, Am dubla cetatenie, Romano-Americana, si pasaport CRDS pe care l-am obtinut de la consulat special pentru a nu fi pus la plata obligatorie a ... (vezi toată discuția)
Venituri obtinute in strainatate tamaratamara tamaratamara Buna, Sunt cetatean roman, dar am plecat in 2008. In rastimpul asta: - am obitnut venituri din salarii intr-un alt stat UE cativa ani - am obtinut ... (vezi toată discuția)
Deducere personala si suplimentara danajuga64 danajuga64 cetatenii straini angajati cu contract de munca pe durata nedeterminta beneficiaza de deducere personala si suplimentara (daca este cazul)? (vezi toată discuția)