avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... trecere de la pensie anticipata partiala la pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

trecere de la pensie anticipata partiala la pensie limita de varsta

O ruda a iesit la pensie acum 2 ani la pensie anticipata partiala din aceasta luna trebuia sa primeasca pensie limita de varsta dar cand si-a ridicat cuponul de pensie surpriza avea pensia lui valoarea de la pensie anticipata partiala.
1)Cum se face trecere de la pensie anticipata partiala la pensie de limita de varsta?Eu stiam ca se face din oficiu fara vreo cerere prealabila
2)Va putea recupera aceasta ruda banii pierduti pe luna actuala din vina angalatilor casei de pensii si care este procedura ?
Va multumesc!

Legea 263/2010

(1) La data îndeplinirii condițiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, pensia anticipată parțială se transformă în pensie pentru limită de vârstă și se recalculează prin eliminarea diminuării prevăzute la art. 65 alin. (4) și prin adăugarea perioadelor asimilate și a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada de suspendare a plății pensiei anticipate parțiale.
(2) Transformarea pensiei anticipate parțiale în pensie pentru limită de vârstă, în condițiile prevăzute la alin. (1), se face din oficiu.

Poate fi o scapare a casei locale.
Luati legatura cu casa locala pentru a o atentiona.
Se vor plati restante de la data indeplinirii conditiilor de trecere la pensie de limita de varsta.
Va multumesc frumos pentru raspuns tin sa precizez ca persoana respectiva ,matusa mea este nascuta pe 25 aprilie 1957 si are stagiul complet de cotizare .
Aprilie 1957 Ianuarie 2018 60/9 30/9

Trebuie sa fie trecuta la limita de varsta incepand cu luna ianuarie 2018.
Va multumesc frumos deci practic "au sarit-o" si luna ianuarie si luna februarie?
Aducetile aminte, luati legatura cu ei.

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie zizion zizion pt.diferentele primite de la buget prin hot.jud.pt.anii 2012/2014 am cerut recalcularea pensiei am primit decizia cu o recalc.de doar 8 ronincepand din 1.xll. ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala George Stancu George Stancu Buna ziua.Avind mai multe informatii contradictorii va rog sa ma ajutati cu un raspuns privind trecerea de la pensia anticipata partiala la pensia ... (vezi toată discuția)
Pensionar anticipat mai 2011 Petrus_barbu@yahoo. Com Petrus_barbu@yahoo. Com La 60 de ani m- am pensionat anticipat 39 ani de munca pensie anticipata calculata 460 Ron nici azi nu sint trecut la pensie normala Ce trebuia facuta din ... (vezi toată discuția)