avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedierea in timpul platii stimulentului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedierea in timpul platii stimulentului de reinsertie

Buna ziua. Daca primesc stimulent de reinsertie in munca, mi se poate restructura postul? Pot fi concediata pe motiv ca se fac restructurari? Eu am intrat in CCC de la o alta companie iar la intoarcerea din CCC mi-am schimbat angajatorul (lucrez la compania actuala de 4 luni). Mentionez ca e vorba doar de postul meu, chiar daca mai sunt inca 5 posturi identice cu al meu (motivatia fiind ca trebuiau sa aleaga din cele 6 posturi disponibile si cum eu sunt ultima venita...).
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:36, 20 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe durata platii stimulentului de insertie , angajatorul nu va poate concedia (art.25 alin.1 lit.b din OUG 111/2010).
Interdicţia prevăzută se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate. (art.25 alin.3 din OUG 111/2010)
Multumesc pentru raspuns. Imi puteti explica ce inseamna "extinderea interdictiei cu 6 luni de la data reintoarcerii definitive in unitate"? Mai exact care este data reintoarcerii definitive? Data la care inceteaza plata stimulentului? Multumesc inca o data!
Ultima modificare: Marți, 20 Februarie 2018
Pafulik, utilizator
Termenul de 6 luni incepe sa curga de la data incetarii platii stimulentului de insertie.
Multumesc inca o data! Exista in lege vreun articol care face referire la definitia termenului de "reintoarcere definitiva"? Incerc doar sa ma asigur ca sunt acoperita de lege. Zi frumoasa
OUG 111/2010 si Normele de aplicare ale acesteia nu prevad definirea sintagmei "revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate".

Alte discuții în legătură

Întoarcere la munca din cic Sunshine17 Sunshine17 Buna ziua. Anul viitor in martie intenționez să mă întorc la scoala unde sunt titulara. Având în vedere că în acea perioadă se fac restrângeri la ... (vezi toată discuția)
Concediere la intoarcerea din concediu crestere copil rodicab76 rodicab76 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoearea situatie: in august 2012 am optat pentru concediu crestere copil de 1 an de zile, in ideea de a ma intoarce la serviciu ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la serviciu dupa concediu crestere copil ElaBocai ElaBocai Buna ziua! Daca ma intorc la serviciu cu minim 60 de zile inainte de inplinirea a 2 ani a copilului, se va acorda stimulent de insertie pana la implinirea ... (vezi toată discuția)