avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Întoarcere la munca din CIC
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Întoarcere la munca din CIC

Buna ziua. Anul viitor in martie intenționez să mă întorc la scoala unde sunt titulara. Având în vedere că în acea perioadă se fac restrângeri la noi la scoala, vreau sa stiu daca e valabil art 25 din OUG nr 111/2010 pt mine? Adica daca sunt protejată prin lege 6 luni de la întoarcerea mea sau atâta timp cât primesc stimulentul de insertie (ma întorc cu 2 luni inainte de împlinirea vârstei de 2 ani a copilului).
Si inca o intrebare: ma pot razgandi cu privire la data reîntoarcerii daca am facut declaratie cu o anumita data la scoala? Directoarea mi-a cerut sa fac o declarație cu privire la data reîntoarcerii mele la scoala. Încă nu am facut-o dar vreau sa stiu daca odată făcută e definitivă sau ma pot razgandi până atunci.
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Februarie 2018
Sunshine17, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:16, 26 Februarie 2018
OUG 111/2010
art.25
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
.....
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.
.....

Prin urmare, potrivit art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010, angajatorul are interdictia de a nu dispune concedierea salariatului/ei revenita din CCC pe o durata de 6 luni de la data revenirii din CCC .
Ultima modificare: Duminică, 25 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc. În privința acelei declaratii ma puteti lamuri? Am voie să mă răspândesc cu privire la întoarcerea mea la scoala?
Mi se pare anormal sa vi se solicite o astfel de declaratie, atat timp cat legea nu prevede asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea in timpul platii stimulentului de reinsertie Pafulik Pafulik Buna ziua. Daca primesc stimulent de reinsertie in munca, mi se poate restructura postul? Pot fi concediata pe motiv ca se fac restructurari? Eu am intrat in ... (vezi toată discuția)
La intoarcerea din ccc cat timp este angajatorul obligat sa ma tina? Maria00 Maria00 Buna In iunie trebuie sa ma intorc la serviciu dupa 3 ani de ccc (2 copii). Nu sunt dorita acolo si in plus vor incepe si restructurari. Cat timp este ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariata la al 2 lea copil Alexandra_Petrescu Alexandra_Petrescu La intoarcerea din cic pentru al 2 lea copil, salariata are aceleasi drepturi ca si la intoarcerea din cic pentru primul copil?: -(2) Este interzis ... (vezi toată discuția)