avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... La intoarcerea din CCC cat timp este angajatorul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

La intoarcerea din CCC cat timp este angajatorul obligat sa ma tina?

Buna

In iunie trebuie sa ma intorc la serviciu dupa 3 ani de ccc (2 copii).
Nu sunt dorita acolo si in plus vor incepe si restructurari.
Cat timp este obligat angajatorul sa ma tina?

Am ceva probleme de sanatate cu cel mai mic dintre dintre copii si doresc sa obtin certificat de persoana cu dizabilitati si sa prelungesc ccc pana la implinirea varstei de 3 ani.
Pana se solutioneaza dosarele va trebui sa ma intorc la serviciu.

Va rog sa imi spuneti ce alternative sunt.

Multumesc
Maria
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:09, 23 Aprilie 2012
In functie de actul normativ in baza caruia ati beneficiat de CCC avem:
- in baza OUG nr.148/2005 , angajtorul va poate concedia imediat la revenirea din CCC

- in baza OUG nr.111/2010, angajatorului ii este interzis sa va concedieze pe o perioada cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.
art.25 din OUG nr.111/2010:
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în
cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an sau de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva dupa intorcecera din concediu de ingrijirea copilului camilivia camilivia Buna-ziua, In data de 05.04.2013, m-am reintors la servici din concediu pentru ingrijirea copilului (defapt am beneficiat de 2 concedii de ingrijirea ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a te reangaja dupa concediul de ingrijire copil 2 ani IULIA I IULIA I Buna ziua, am si eu o nelamurire. E obligat patronul sa te primeasca la servici dupa efectuarea concediului de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, conform ... (vezi toată discuția)
Legal, este posibil ca dupa un an de cic sa nu mai fii primit la locul de munca? pirina pirina Potrivit legislatiei actuale privind CIC este posibil dpdv legal sa nu mai fii primit la locul de munca daca alegi varianta cu 2 ani? Multumesc! (vezi toată discuția)