avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legal, este posibil ca dupa un an de CIC sa nu mai fii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legal, este posibil ca dupa un an de CIC sa nu mai fii primit la locul de munca?

Potrivit legislatiei actuale privind CIC este posibil dpdv legal sa nu mai fii primit la locul de munca daca alegi varianta cu 2 ani? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: pirina , utilizator 10:08, 25 Septembrie 2011
Nu
1. Depinde de motivul invocat de angajator.
2. In perioada CCC dvs. aveti CIM suspendat adica sunteti tot salariata unitatii dar nu prestati munca si nu primiti salariu.
3. Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa respecte prevederile din CIM adica sa va reluati activitatea pe acelasi post, in aceleasi conditii prevazute in CIM.
4. Reveniti si spuneti motivul invocat de angajator de a nu va mai primi la serviciu.
pirina a scris:

Potrivit legislatiei actuale privind CIC este posibil dpdv legal sa nu mai fii primit la locul de munca daca alegi varianta cu 2 ani? Multumesc!


Depinde sub incidenta carei OUG ati intrat in CCC? ... daca indemnizatia pentru CCC ati primit-o cand era in vigoare OUG nr.148/2005 , atunci exista posibilitatea de a fi concediat/a dupa revenirea din CCC.

Daca ati intrat sub incidenta OUG nr.111/2010, atunci pentru o perioada de maxim 6 luni de la revenirea din CCC , angajatorului ii este interzis sa va concedieze , exceptie facand concedierea pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
sunt in ultima luna de sarcina iar in CCC voi intra de la 1 ianuarie 2012, angajatorul spune ca daca imi aleg 2 ani se mai gandeste daca ma primeste inapoi pentru ca-i permite legislatia iar eu vreau sa ma informez pentru a sti pe ce perioada sa iau concediu pentru a nu pierde locul de munca. Oug 111/2010 spune asa: Ar"t. 25. — (2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;"
de aici se intelege ca cei cu 2 ani au ramas la mana angajatorului, mai sunt alte norme care sa reglementeze clar aceasta situatie? Multumesc!
Chiar OUG nr.111/2010 reglementeaza aceasta situatie , numai ca articol citat de dvs este neactualizat , astfel:

Art.25 (2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
"a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;".
.....
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.

Alte discuții în legătură

Oug 96/2003 ContSters68307 ContSters68307 Buna seara, Ar putea cineva sa imi spuna daca prevederile art 21 alin 2 din OUG 96/2003 mai sunt in vigoare si anume daca un angajator poate concedia o ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa concediu de maternitate Corylex Corylex Buna ziua, In data de 24 decembrie 2012 ar trebui sa reincep activitatea . In cursul zilei de astazi am primit un telefon de la sefa departamentului de ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a te reangaja dupa concediul de ingrijire copil 2 ani IULIA I IULIA I Buna ziua, am si eu o nelamurire. E obligat patronul sa te primeasca la servici dupa efectuarea concediului de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, conform ... (vezi toată discuția)