avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere dupa concediu de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere dupa concediu de maternitate

Buna ziua,
In data de 24 decembrie 2012 ar trebui sa reincep activitatea . In cursul zilei de astazi am primit un telefon de la sefa departamentului de resurse umane , care m- a rugat sa ma prezint la birou sa -mi prezinte o noua oferta , avand in vedere ca postul meu nu mai exista"s-a desfiintat postul, s- a desfiintat departamentul".Precizez faptul ca in cadrul aceluias departament s-au intors din concediu cel putin 4 colege( chiar in decemrie urmeaza sa se mai intoarca cineva"biroul este deja pregatit").Doresc sa stiu daca legea ma protejeaza in vreun fel, se poate dicuta despre discrimanare( pe ce criterii alege angajatorul, angajatul care urmeaza sa ramana fara post), ce trebuie sa fac?daca imi modifica salariul exista un procent maxim la care trebuie sa se opreasca sau pot taia si 50%?ce risc daca la prima intalnire refuz oferta lor( scrisa sau verbala?) Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 22 Noiembrie 2012
La reluarea activitatii dupa revenirea din CIC, angajatorul este obligat sa va reintegreze pe acelasi post detinut anterior suspendarii CIM, emitandu-se in acest sens decizia de incetare a suspendarii CIM si inregistrandu-se in Revisal incetarea suspendarii CIM.
Conform OUG 111/2010
Art. 25
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.


OUG nr.111/2010 nu este aplicabila decat in anumite situatii .. prin urmare , mai exista si OUG nr.148/2005 care nu prevede nicio masura de protectie pentru persoanele care se introrc la serviciu dupa terminarea CCC.

Astfel pentru a sti care dintre cele doua acte normative sunt incidente trebuie sa ne spuneti care este data nasterii copilului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintarea postului cat sunt in crestere copil aviva aviva buna ziua,am si eu o nelamurire privind desfintarea postului cat sunt in crestere copil.am fost in concediu de crestere copil in ultimii 2 ani,de aprox 2 luni ... (vezi toată discuția)
Concediere revenire cic alina_cecar alina_cecar In momentul de fata ma aflu in ccc si am optat pt perioada de 1 an. Functia pe care o ocup in cadrul firmei este de dir fin, insa in perioada plecarii a fost ... (vezi toată discuția)
Reevenire concediu crestere copil Anamaria_Iasi Anamaria_Iasi Buna ziua. As avea si eu nevoie de un sfat. Maine se implinesc cei doi ani in care o angajata a stat in concediu crestere copil, dar pana in acest moment ea nu ... (vezi toată discuția)