avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reevenire concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reevenire concediu crestere copil

Buna ziua. As avea si eu nevoie de un sfat. Maine se implinesc cei doi ani in care o angajata a stat in concediu crestere copil, dar pana in acest moment ea nu ne-a contactat deloc, Nu ne-a comunicat care sunt intentiile ei cu privire la revenirea sau nu la seviciu. Din experiente anterioare stim ca nu raspunde la telefon iar adresele pe care i le-am trimis prin posta ni s-au intors inapoi. Cum trebuie procedat in situatia in care ea nu face cerere de revenire la servici dar nici nu ne comunica daca vrea sa renunte?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:36, 31 Mai 2012
De la data la care copilul implineste 2 ani, salariata are obligatia de se prezenta la serviciu. In situatia in care nu se intampla acest lucru, procedati ca in situatia unui salariat absent nemotivat.
Ca pasi nu mi-e mie clar ce trebuie facut. Suspendarea CIM s-a facut prin decizie, ar trebui o noua decizie prin care sa inceteze suspendarea? Apoi, cat ar trebui sa asteptam pana sa incepem cercetarea prealabila pentru raspunderea disciplinara, respectiv absentenemotivate?
Angajatorul are posibilitatea sa constate din proprie initiativa incetarea suspendarii c.i.m. ... in acest sens, se va face o decizie de incetare a suspendarii c.i.m. ... dupa care se va convoca salariata la comisia de disciplina in vederea efectuarii cercetarii disciplinare prealabile pentru absente nemotivate ...
Am inteles. Multumesc mult pentru raspunsuri.
Ma confrunt acum cu alta situatie legata de salariata respectiva. A revenit din concediu crestere copil, i-am facut decizia de incetare a suspendarii CIM, dar imedat si-a adus concediu medical si acum vrea sa-si suspende din nou CIM in baza aceluiasi articol 51 al.1 lit.a , pentru cresterea copilului cu handicap pana la varsta de 3 ani. Este posibil asa ceva? Sa revina din CCC , sa treaca cateva saptamani, timp in care e in concediu medical si-apoi sa intre din nou in CCC ?

Alte discuții în legătură

Revenirea din concediu pentru crestere copil Anna-Nektaria Anna-Nektaria am o salariata care ar fi trebuit sa revina din concedu pentru crestere copil la data de 22.04. 2013. Nu a revenit. Ce obligatii mai are firma fata de ea? (vezi toată discuția)
Neprezentare angajat dupa concediu ingrijire copil scildta scildta Compania noastra are un salariat cu CIM suspendat pentru ingrijire copil pana la 2 ani. Acesta nu s-a prezentat pentru reluarea activitatii, nici nu poate fi ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim dupa incetare suspendare pentru cic IoanaSzabo IoanaSzabo Am o salariata care este in CIC pana la data de 05.05.2017 , care nu a luat legatura cu unitatea si nici nu si-a facut cerere de revenire. In cat timp de la ... (vezi toată discuția)