avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Desfacere CIM dupa incetare suspendare pentru CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Desfacere CIM dupa incetare suspendare pentru CIC

Am o salariata care este in CIC pana la data de 05.05.2017 , care nu a luat legatura cu unitatea si nici nu si-a facut cerere de revenire. In cat timp de la aceasta data i se desface contractul de munca , temei legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:00, 4 Mai 2017
OUG 111/2010
art.25
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
.....
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.
.....

Prin urmare, potrivit art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010, angajatorul are interdictia de a nu disopune concedierea salariatului/ei revenita din CCC pe o durata de 6 luni de la data revenirii din CCC .

In situatia dvs., puteti sa constatati ca la data de 05.05.2017 a incetat CCC si , prin urmare, inceteaza suspendarea c.i.m., urmand ca din ziua urmatoare s-o pontati nemotivat. Dupa care urmati pasii prevazuti de reg.intern si de Codul Muncii privind cercetarea disciplinara a persoanei respective.

Interdictia concedierii este aplicabila si in desfacerii disciplinare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez cu o angajata care nu a revenit la munca dupa concediul de crestere copil? mariamarineci mariamarineci Buna ziua, O angajata nu a mai venit la munca dupa perioada de crestere copil. I-am trimis deja doua notificari. Va trebui sa ii desfac contractul pentru ... (vezi toată discuția)
Concedierea salariatei revenita din concediu crestere copil Herra_ Herra_ Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:concediere salariata revenita din CCC Salariata ar vrea sa o disponibilizam, patronul ar fi de acord (asta intre ... (vezi toată discuția)
Concediere revenire cic cristi_barbulescu cristi_barbulescu Buna ziua. Am o intrebare in legatura cu concedierea. Sotia mea am revenit la lucru in aprilie 2015, la 1 an si 11 luni ale fiicei noastre, iar acum in 15 ... (vezi toată discuția)