avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum procedez cu o angajata care nu a revenit la munca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum procedez cu o angajata care nu a revenit la munca dupa concediul de crestere copil?

Buna ziua,
O angajata nu a mai venit la munca dupa perioada de crestere copil. I-am trimis deja doua notificari. Va trebui sa ii desfac contractul pentru absente nemotivate. Cu ce articol ii voi face incetarea?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:38, 21 Octombrie 2015
Incepand cu data cand trebuia sa revina la munca, ii faceti decizie de incetare a suspendarii c.i.m. , dupa care o pontati nemotivat.

Absenta nemotivata de la locul de munca il indreptateste pe angajator sa inceapa procedura de cercetare disciplinara, in vederea aplicarii uneia dintre sanctiunile de mai jos:
a) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
b) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
c) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
d) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

Atentie la art.25 din OUG 111/2010.
Potrivit art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010, angajatorul are interdictia de a nu va concedia pe o durata cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.
Interpretarea este in sensul ca de la data revenirii din CCC persoana respectiva nu poate fi concediata pe o durata cu pana la 6 luni de zile calculata de la data revenirii din CCC.

Dupa aceasta perioada, angajatorul poate decide concediere persoanei respective.

Sintagma "cu pana la 6 luni" semnifica faptul ca aceasta perioada este perioada maxima , angajatorul avand posibilitatea ca prin Reg.Intern sau ccm sa stabileasca o perioada mai mica.

Textul de lege nu prevede o durata fixa pentru interzicerea concedierii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere din cic abbyhobincu abbyhobincu Buna ziua , Am o nelamurire si sper sa gasesc raspuns la dumneavoastra. In anul 2011 am anuntat angajatorul ca sunt insarcinata . Ulterior , am primit o ... (vezi toată discuția)
Continuitate cic - al doilea copil cfsflorin cfsflorin Buna ziua, In mica firma cu specific agricol in care activez, a fost angajata o persoana, iar dupa exact 12 luni, am fost informati ca este gravida si ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim dupa incetare suspendare pentru cic IoanaSzabo IoanaSzabo Am o salariata care este in CIC pana la data de 05.05.2017 , care nu a luat legatura cu unitatea si nici nu si-a facut cerere de revenire. In cat timp de la ... (vezi toată discuția)