avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenirea din concediu pentru crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenirea din concediu pentru crestere copil

am o salariata care ar fi trebuit sa revina din concedu pentru crestere copil la data de 22.04. 2013. Nu a revenit. Ce obligatii mai are firma fata de ea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:23, 9 Mai 2013
Ii faceti o adresa prin care o instiintati ca i-a expirat suspendarea CIM, si ii solicitati sa se prezinte la locul de munca. Daca nu se prezinta ii desfaceti disciplinar CIM.
Expres nu mai are nicio obligatie .. angajatorul are posibilitatea sa constate incetarea suspendarii c.i.m. ca urmare a expirarii duratei CCC si apoi sa inceapa demararea procedurii de cercetare disciplinara pentru absente nemotivate.
Va trebui sa aveti prevazut in RI faptul ca absentele nemotivate constituie abatere disciplinara, in caz contrar nu puteti desface CIM pt acest motiv.
Anna-Nektaria a scris:

... Nu a revenit. Ce obligatii mai are firma fata de ea?


1. Angajatorul constata incetarea suspendarii ca urmare a incetarii CCC ... in acest sens, emite decizia de incetare a suspendarii pe care o va comunica salariatei respective

2. Daca doreste va proceda, apoi, la efectuarea cercetarii disciplinare preabile ... insa atentie la art.25 alin.2 si 3 din OUG nr.111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatul nu face cerere revenire din ccc ancabhome ancabhome Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: - angajata care din 2008 este in concedii succesive de crestere copil; ultima data am ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca la revenire din concediu crestere copil BRATU ALINA BRATU ALINA Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie : - salariata nu a facut cerere de revenire din concediu crestere copil - copilul implinea varsta de 2 ani in ... (vezi toată discuția)
Depasire ccc mon_maria mon_maria Buna ziua, Salariata a fost in concediul crestere copil. Copilul a implinit 2 ani la data de 03.10.2013. Salariata trebuia sa se prezinte la locul de munca ... (vezi toată discuția)