avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In lipsa unui titlu de proprietate, se poate face ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In lipsa unui titlu de proprietate, se poate face succesiunea?

Tata a murit acum un an, vreau sa fac succesiunea,am toate actele, mai putin titlul de proprietate pentru o casa la tara si pamantul pe care se afla casa. Am gasit numai o adeverinta care zice "tine loc de titlu pana la eliberarea acestuia". Nu stiu nici macar daca titlul a fost eliberat vreodata. Ma indoiesc ca autoritatile competente mi-ar putea elibera un titlu dupa decesul proprietarului(tatalmeu). Credeti ca un notar ar putea face succesiunea pe baza adeverintei, numai? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:44, 20 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La tara s-au mai facut in trecut astfel de actiuni, insa acum va trebuie si intabularea si pt. asta sunt ncesare titlurile de proprietate. E bine sa verificati daca s-a eliberat acel titlu si ce este inregistrat la Primarie, daca ati platit impozit, etc. Consultati un notar din comuna respectiva, daca exista birou notarial in zona.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ptr.casa nu este nevoie de titlu de propreitate, certificatul de mostenitor face si dovada dreptului de proprietate al mostenitorilor acceptanti asupra bunurilor din masa succesorala ,in cota care se cuvine fiecaruia.[Art.1.133(1)NCC].Ptr.teren va trebuie titlu de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate apartament Alexandra_Apostol Alexandra_Apostol Buna ziua, in urma decesului matusii mele materne ( nu a avut familie) am facut succesiunea si am primit mostenire prin renuntarea mamei unic mostenitor in ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren doar cu actul de succesiune sorinebi sorinebi Buna ziua, am un teren , mostenit in urma decesului ambilor parinti. Terenul a fost dobandit de ei,cu inscrisuri sub semnatura privata in 1953.Eu , impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune, testament elisabeta propszt elisabeta propszt Soacra a murit anul acesta in februarie. Socru a murit in 1993. In anul 1996 s-a facut titlurile de proprietate. Pentru ca nu s-a facut succesiunea, dupa ... (vezi toată discuția)