avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... EXTRAS DE CARTE FUNCIARA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

EXTRAS DE CARTE FUNCIARA

BUNA ZIUA, va rog sa imi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare: pentru un extras de carte funciara trebuie sa vina proiectantul sa masoare terenul?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 09:30, 22 Octombrie 2009
Buna ziua.Trebuie sa depuneti cerere la OCPI care va dispune inspector care sa masoare terenul .
Cererea se depune intradevar la sediul OCPI, dar depinde ce fel de extras doresti si pentru ce, sunt doua feluri de extrase : de autentificare care se foloseste doar la auitentificarea actelor prin notar, sau cel de informare care nu poate fi folosit la autentificarea actelor la notar. Corect este faptul ca extrasele se elibereaza doar de asistentul registrator nu de inspector !!
pentru a cere un extras de carte funciara cu caracter informativ trebuie sa depuneti cerere la cadastru-registru de intabulari-in acesta se va vedea starea juridica a terenului ,daca este sau nu intabulat si daca nu este abia atunci veti avea nevoie de masuratori in fuctie de care va este situatia in extrasul cf .extrasul cf se elibereaza in 7 zile sau in regim de urgenta in 24 ore cu o taxa de urgenta de 100 ron .succes
Multumesc pentru raspunsuri,mentionez ca imi trebuie extras de carte funciara pentru a vede cine este proprietarul terenului,iar primarul comunei mi-a zis ca trebuie sa masoare terenul.Actele de proprietate ale terenului au ars cu multi ani in urma.
In situatia concret precizata de dvs,cand actele si terenul sunt inregistrate la OCPI,dar exemplarul la indemana proprietarului a ars,autoritatea dispune verificarea ,mai ales ca aceasta actualmente se realizeaza in conditii tehnice performante

Alte discuții în legătură

Acte necesare vanzare teren iulia bumbu iulia bumbu Am titlu de proprietate a unui lot de pamant intravilan, am cadastru facut la el , intrebarea mea este ce acte imi mai trebuiesc pentru a-l putea vinde (vezi toată discuția)
Extras carte funciara mshboss mshboss Buna seara! Un extras de carte funciara pt autentificare este valabil din momentul înregistrării cererii, sau este valabil din momentul emiterii lui de ... (vezi toată discuția)
Extra de carte funciara la zi doichitahorescu doichitahorescu Ce este extrasul de carte finciara la zi? Cat este el valabil pentru a afisa intentia de vanzare a unui teren agricol? (vezi toată discuția)