Buna ziua!Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns.Mi-am reinceput activitatea la locul de munca pe data de 3septembrie2017 dupa 2 ani de concediu pentru cresterea copilului.As vrea sa raman din nou insarcinata si as dorii sa stiu cate luni trebuie sa am lucrate pentru a beneficia din nou de concediu pentru cresterea copiluiul dupa nastere timp de 2 ani?precizez ca beneficiez in prezent de stimulent de insertie pentru ca am reinceput cu 2 luni mai devreme activitatea.Va multumesc frumos pentru timpul acordat!
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Multumesc pt raspuns, dar daca as ramane acum însărcinată având 6 luni de când lucrez as putea beneficia?6 luni plus inca 9 de sarcina as depășii cele 12 luni de cotizație,deoarece chiar daca intru in concediu medical sau risc de sarcina având în vedere condițiile de lucru eu tot cotizez fiind plătită de la servici.va multumesc
Ati inteles gresit ... dvs ati mentionat ca aveti deja 6 luni de când lucrati , eu v-am spus ca dupa inca 6 luni , puteti beneficia de indemnizatia pentru CCC. Adica, 6 luni (le aveti )+ 6 luni (care se adauga) = 12 luni