avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lamuriri testament legal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lamuriri testament legal

Buna ziua. Tatal meu poseda un testament intocmit la notar, conform caruia este singurul mostenitor al bunurilor mobile si imobile ale decedatei(sora lui). Tatal meu a fost contactat de fiul unui al treilea frate(decedat) si intrebat cand dezbatem succesiunea.
Intrebarea mea este: daca nu exista un testament mai recent, si cel existent e legal(este) persoana aceasta(fiul unuia dintre frati - decedat si el) are vreun drept la mostenire?
Persoana decedata a trait toata viata singura, fara sot, fara copii.
Deci am fi asa: tata(cu testament pe numele lui), fiul unui frate decedat si sotia acestuia, si eu, fiul tatalui meu.
Este tata sau nu singurul mostenitor in situatia data? Daca nu, cum se imparte mostenirea?

Multumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
dorianman, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:45, 21 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, tata este singurul moștenitor, in baza testamentului.
Nepotul de la frate nu e moștenitor rezervatar și nu e necesară prezenta lui.
Asa am interpretat si eu, dar neavand cunostinte specifice, am zis sa intreb aici pana sa ajungem la notar(chiar la notarul care a facut testamentul acum cativa ani). E in alta localitate si inca nu ne-am facut timp sa ajungem.

Multumesc frumos!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e de interpretat. Dati un search pe Google si cititi despre moștenitorii rezervatari.
E posibil sa fie menționat chiar in cuprinsul testamentului, ca prin întocmirea acestuia, testatorul înțelege să excludă de la succesiune alți moștenitori nerezervatari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament paraschiv mariana paraschiv mariana Buna seara, Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)
Mostenire testamentara si legala ContSters206169 ContSters206169 am o fituica intitulata \"testament universal\" care cu cateva erori intruneste conditiile testamentului olograf..Adica, cu alte cuvinte e scris semnat, datat ... (vezi toată discuția)
Casa parinteasca luiza44 luiza44 sunt un pachet de nervi am umblat din notar in notar si fiecare are varianta lui....... va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema, tata a ... (vezi toată discuția)