avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna
Avand o funcție manager preavizul legal este de 45 de zile.
Prejudiciul adus firmei este de 2 lei (o fisa de cafea) .Seful meu sunand la avocatul firmei i sa comunicat clar ca este obligata sa ma dea afara doar cu acest preaviz 45 de zile.Seful a fost de acord cu conditia sa fiu platita 45 de zile dar sa nu ma mai vada in magazin.A solicitat rh.ului acea foaie de demisie si fiind constransa si halucinanta de ceea ce se întâmplă mi.am scris numele,functia data ...dar nu am fost atenta ca defapt era o foaie de demisie normala cu acordul partilor si incetarea a doaua zi.
Cat de legal este.?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:35, 22 Februarie 2018
1. Nu exista demisie cu acordul partilor ... demisia poate fi cu sau fara preaviz.

Art. 81 din Codul Muncii:
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
......
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

2. Asadar, este solicitata incetarea raportului de munca prin demisie- art.81 C.mun., fie cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun.

3. Puneti contesta in instanta,modalitatea prin care vi s-a incetat c.i.m.
Dupa cum bine ati citat, daca firma renunta la previz, desfacerea CIM se face imediat. E la latitudinea firmei.

Cornel Vasile a scris:

1. Nu exista demisie cu acordul partilor ... demisia poate fi cu sau fara preaviz.

Art. 81 din Codul Muncii:
......
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
............

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Opinia este valabila in cazul unei cereri simple de demisii ... sintagmele "demisie la zi " , "demisie cu acordul partilor" nu sunt prevazute in legislatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, o demisie ,,cu acordul partilor" depusa prin e-mail ... sarbumarinviorica sarbumarinviorica Bună ziua, O demisie ,,cu acordul partilor\" depusa prin e-mail fără nr de înregistrare care este pusa în aplicare este un doc legal? (vezi toată discuția)
Demisie la zi criistiina criistiina Mai exista demisie la zi? pot folosi aceasta cerere? Subsemnatul ________________ domiciliat in __________ , Str. _________________, identificat cu C.I. ... (vezi toată discuția)
Demisie in timpul c.o zimbrul60 zimbrul60 Sunt in concediu si as vrea sa stiu daca in timpul derularii C.O,pot sa-mi depun demisia,ori cu acordul partilor sau cu preaviz. In cazul in care este cu ... (vezi toată discuția)