avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Vechime in specialitatea studiilors
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Vechime in specialitatea studiilors

Am lucrat ca agent de politie din 2011 pana in 2016, la serviciul financiar din cadrul unui inspectorat de politie. La sfarsitul anului 2016 am participat la un concurs de incadrare din sursa externa specialisti ofiteri, concurs la care am fost declarat admis. La incadrare am primit gradul de subinspector de politie, nefiindu-mi recunoscuta vechimea in specialitatea studiilor, pentru perioada cat am lucrat la financiar. Cum este definita sintagma “vechime in specialitatea studiilor” si credeti ca vechimea trebuia echivalata? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:14, 24 Februarie 2018
Potrivit HG nr. 611 din 4 iunie 2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea și dezvoltarea carierei funcționarilor publici, vechimea în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice - experiența dobândită în temeiul unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau ca profesie liberală, demonstrată cu documente corespunzătoare de către persoana care a desfășurat o activitate într-o funcție de specialitate corespunzătoare profesiei sau specializării sale, prin raportare la domeniul general de absolvire a studiilor potrivit nivelurilor de organizare a învățământului în România.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in specialitatea studiilor alexdobree alexdobree Buna ziua! As dori sa stiu ce se intelege prin sintagma \"vechime in specialitatea studiilor\". Mentionez ca am absolvit stiinte economice si lucrez de 2 ... (vezi toată discuția)
Vechime în specialitatea studiilor galgo galgo Dacă în acceaşi perioada au existat 2 contracte individuale de munca, respectiv una în perioada august 2013-iunie 2016 ( 2 ani şi 11 luni - funcţia de ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitate cipanu cipanu in cazul transformarii unui post de natura contractuala in functionar public m-ar interesa cum se calculeaza vechimea in munca daca persoana respectiva s-a ... (vezi toată discuția)