avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revisal si contractul de mandat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revisal si contractul de mandat

1. Daca lucrez cu contract de mandat la un CAR (IFN) si sunt remunerata cu o indemnizatie lunara bruta de 800 lei - trebuie sa am contractul de mandat inregistrat in REVISAL?
2. Se platesc toate taxele ca si pentru un salariat pentru acesti 800 lei, avand in vedere ca este job secundar, norma este de 2 ore/zi, avand in vedere ca la jobul principal am un venit brut de 3000 lei ?
3. Daca as fi avut un contract individual de munca (as fi fost salariat), taxele ar fi fost aceleasi (avand in vedere- job secundar,timp partial,venit brut la job de baza peste min brut pe economie), ori se aplica taxele ca pentru minim brut pe economie si la acest job secundar?
Cel mai recent răspuns: josefina.bulgaru , utilizator 09:45, 24 Februarie 2018
Contractul de mandat nu se opereaza in REVISAL.

Contractul de mandat nu este supus legislatiei cu privire la plata contributiilor in regim part time.
In regula... vis-a-vis de taxele datorate...?
Vedeti acest articol
[ link extern ] /
multumesc...dar parca tot nu e clar.... o sa reformulez...
Suntem in situatia de-a avea un presedinte al C.A.R. cu contract de mandat cu o indemnizatie lunara bruta de 800 lei si un salariat-contabil cu contract individual de munca, timp partial 2 ore/zi, cu un salariu brut de 1200 lei/luna.
Avand in vedere ca si unul si celalalt au venituri de la un alt angajator, unde lucreaza cu norma intreaga-functie de baza, va rog sa-mi confirmati ca taxele datorate pentru acest job secundar se calculeaza raportat la aceste sume: 800 respectiv 1200 lei si nu la salariul minim brut pe economie.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim perioada determinata cu timp partial VLADUTZA07 VLADUTZA07 Cum pot introduce in revisal un cim cu perioada determinata de o zi, 5 ore. Vreau sa stiu ce salariu brut trebuie sa trec, avand in vedere ca in revisal se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil tata sony_stef sony_stef Buna ziua. As dori sa adresez si eu cate-va intrebari in legatura cu cresterea copilului de catre tata. Sotia mea este insarcinata in 7 luni si nu a lucrat ... (vezi toată discuția)
Contract costicul costicul Pot angaja un paznic cu contract de munca, la un SRL, doar trei ore pe saptamana? Vreau doar sa imi pazeasca un local doar trei ore, sambata, de la ora 22 la ... (vezi toată discuția)