avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Autorizatie DSP
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Autorizatie DSP

Buna ziua, detin la Brasov un apartament cu 4 camere si spatii deschise intr-o casa. Vara inchiriez in regim turistic camerele. In acest sens am primit de la M. Turusmului 3 stele. Nu am nevoie de angajati pe firma pentru ca pot administra singura curatenia in apartament. La autorizare cei de la DSP au spus ca trebuie sa am un angajat cu analizele la zi, cu un curs de sanatate facut la ofirma pe care o recomanda ei. Intrebarea mea este daca aceste cerinte au suport legal si care este legea in care le gasesc. Mentionez ca nu sevesc nicio masa si nu am decat cazare cu codul 5520. Multumesc anticipat.

2.1 din regulament:
www.avocatnet.ro/forum/main/...
Ultima modificare: Vineri, 23 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: buruianaioan , utilizator 06:19, 25 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In PV lasat de inspectorul DSP veti gasi indicat art. de lege si legea care va obliga. Daca nu este mentionat, solicitati in scris, cu nr. de inregistrare/ data, prevederea legala (lege plus art.de lege) si sa primiti raspuns tot in scris.
Daca nu aveti angajati si va asumati dvs. pastrarea curateniei, trebuie sa aveti dvs. analizele la zi (carnet de analize) si cursul de igiena respectiv.
Informatii suplimentare gasiti aici: [ link extern ]
Stimate domnule Popa, multumesc in primul rand pentru raspunsul acordat. Din raspunsul dumneavoastra integ ca nu este obligatoriu sa am un angajat pentru curatenie ( am ales varianta fara angajati) si ca o persoana trebuie sa-si asume ( nu inteleg in ce consta ”asumarea„,,,) pastrarea curateniei. Nu am primit un P.Verbal dar totul este ok, deci nu stiu care este legea si art. care explica acest lucru. Mi-l puteti comunica? multumesc mult si anticipat, cu multa consideratie, Ana Buruiana
Nu ati citit informatii din link-ul precizat in mesajul anterior.
Pastrarea curateniei este obligatorie, in caz contrar pierdeti cele 3 margarete primite de la Ministerul turismului si primiti amenzi contraventionale de la DSP si MT.
In lege scrie conditiile pe care trebuie sa le respectati, printre care si pastrarea curateniei precum si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca persoana care face curatenie. "Asumare" este cuvantul folosit de legiuitor.
Legea si art. le gasiti in link. Nu strica sa cititi intreagul material, va foloseste in activitatea pe care o desfasurati si cititind intregul material depistati sigur art. care se refera la curatenie si la conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca persoana care face curatenie.
Nu este obligatoriu sa aveti angajati pentru curatenie. Insa, cum dvs. faceti curatenie (obligatoriu sa existe), preluati inclusiv pregatirea necesara. Curatenia implica inclusiv igienizarea folosind substante chimice din comert, motiv pentru care trebuie urmat si cursul de igiena.
Daca nu va emit autorizatie, inspectorii DSP trebuie sa mentioneze in PV, motivul. cu precizarea art. de lege.
Multumesc mult pentru raspuns si promptitudine. Cu multa consideratie,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cursuri nfi ingrijitor farmacie Mihaela_Olivia Mihaela_Olivia Buna ziua, din cuprinsul Ordinului 1225/2003 reiese ca trebuie sa urmeze un curs NFI personalul calificat - in farmacia comunitara, personal calificat ... (vezi toată discuția)
Avize cabinet cosmetic viorel192 viorel192 Nu am inleles din raspunsurile la acest subiect daca in afara de avizul DSP,mai trebuie si de la PSI si Mediu. Va multumesc anticipat ! (vezi toată discuția)
Dosar medical la angajare si cursuri de igiena crisu_10 crisu_10 buna ziua.am fost angajat la un magazin cu program non-stop,la momentul angajarii ni s-a solicitat efectuarea unui dosar medical si a unor cursuri de igiena,cu ... (vezi toată discuția)