avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizia de încetare a contractului individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizia de încetare a contractului individual de munca

Buna seara , aș vrea să știu dacă pe lângă comunicarea verbala este nevoie și de o cerere scrisa pentru a-mi primi actele de la angajator după demisie, au trecut mai bine de 6 luni de când am demisionat și încă nu mi-au restituit decizia de încetare a contractului de muncă, in acest caz ce pot sa fac ???,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:57, 26 Februarie 2018
Inaintati neaparat o cerere scrisa catre fostul angajator prin care solicitati documentele necesare( decizia de incetare CIM, o eventuala adeverinta care sa certifice perioada lucrata la ei).
HG nr. 905/14.12.2017 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor
art.7
....
(5) La încetarea activităţii salariatului, angajatorii au obligaţia să îi elibereze acestuia o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, precum şi un extras din registru.
(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registru şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
...

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia de încetare a cim stefan2016 stefan2016 Buna ziua, Am demisionat de la locul de munca pe data de 16.07.2019 pentru neplata salariilor de mai bine de cinci luni. Pana in momentul de fata nu mi s- a ... (vezi toată discuția)
La cat timp dupa demisie se solicita documentele pt vechime? PetrescuP PetrescuP Buna ziua! As avea o intrebare: La cat timp dupa aducerea la cunostinta angajatorului a dorintei de incetare a CIM se depune cererea de eliberare a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! adeverință de vechime trebuie eliberata obligatoriu ... Georgiana_georgi Georgiana_georgi Bună ziua! Adeverință de vechime trebuie eliberata obligatoriu la plecarea de la un loc de munca? Caz concret: o persoana a plecat de la un loc de munca și ... (vezi toată discuția)