avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... asistentii de medicină umană pot fi angajati ca si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

asistentii de medicină umană pot fi angajati ca si tehnicieni sau asistenti veterinari?

As dori sa stiu daca asistentii umani pot fi angajati ca si asistenti sau tehnicieni veterinari intr-o farmacie veterinara sau dispensar veterinar.Daca da,conform carei legi.Daca nu,care sunt consecintele?
Cel mai recent răspuns: gabiha , utilizator 18:33, 26 Februarie 2018
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.
In concret..raspunsul este "nu".Asistentii medicali generalisti sau cu o alta specializare, nu sunt asistenti veterinari-nu au nici un fel de calificare in acest sens.Ca sa ocupi un post, o functie, trebuie sa ai calificarea necesara, certificata printr-un act de studii, diploma.
Si totusi lucrul acesta se intampla la societatea la care lucrez eu.Asemenea persoane vand in farmacie si intr-un magazin fitosanitar iar din cand in cand mai fac si activitati pe teren,activitati constand in vaccinari si uneori tratamente pentru"ciubuc".Itr-un cuvant toti sunt"DOCTORI".Ce parere aveti?
Ultima modificare: Luni, 26 Februarie 2018
gabiha, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca Rody 85 Rody 85 Bună seara, Vă rog să mă ajutați cu un răspuns : dacă lucrez ca și Coordonator banca cu 8h și doresc sa îmi iau încă un job ca Asistent medical ... (vezi toată discuția)
Asistent personal Andradavid Andradavid Bună ziua, dacă lucrez ca asistent personal la tatăl meu (am grija de el ) pot sa mai lucrez și în alta parte cu 4 ore? (vezi toată discuția)
Dacă lucrez dar în același timp am grija de mama? Maria Mihaela Maria Maria Mihaela Maria Dacă am un loc de munca dar îngrijesc de mama mea pot lucra cu jumătate de norma ca asistent de îngrijire personala? (vezi toată discuția)