avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Nelamurire varsta de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Nelamurire varsta de pensionare

Buna seara! As dori sa stiu daca pentru o persoana care are grupa a doua de munca se poate realiza scaderea varstei de pensionare chiar daca nu a indeplinit stagiul complet de cotizare de 35 de ani la femei.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:55, 25 Februarie 2018
Precizati:
Luna si anul nasterii
Stagiul total de cotizare
Din ce se compune acesta
Data nasterii: 5 septembrie 1959. Grupa a doua:9 ani,restul: 16 ani efectivi in conditii normale.
Septembrie 1959 Martie 2021 61/6 31/6
Aveti un stagiu total de cotizare de aproximAtiv 29 ani si 3 luni.
C u acest stagiu-limita de varsta la 61 ani si 6 luni
Pentru a beneficia de o reducere a vsrtei cu 1 an si 6 luni datorita grupei, trebuie sa kindepliniti conditia de stagiu complet de 31 ani si 6 luni
Cum s-a calculat acest stagiu 29 ani si 3 luni? E stagiul complet de cotizare necesar dupa reducerea datorata grupei sau stagiul de cotizare din prezent? In conditiile prezentate la ce data ar iesi persoana la pensie? Daca nu e indeplinit, se poate cumpara anticipat diferenta de stagiu pana la stagiul complet de cotizare? De asemenea somajul tehnic si concediile medicale se pun la grupa?
Este stagiul in prezent.
9 ani de grupa aduc un stagiu aferent de 2 ani si 3 luni(3 luni/an).
Am raspuns"
Cu acest stagiu-limita de varsta la 61 ani si 6 luni

Somajul tehnic si concediile medicale nu se pun la grupa.

Alte discuții în legătură

Iesire la pensie Lummy Lummy sora mea este nascuta in 1959 si are 35 ani vechime.poate iesi la pensie anticipata? Sau pensie partiala anticipata? (vezi toată discuția)
Pensionare VoiculescuC VoiculescuC Data nasterii 27.04.1959 vechime in munca 31 ani din care 16 ani conditii deosebite cind ma pot pensoina. (vezi toată discuția)
Ani de munca si grupa Dumitru_ro Dumitru_ro Sotia mea are varsta de 54 ani, 17 ani vechime in munca din care 12 ani si 9 luni lucrati cu grupa a 2 a de munca la cati ani poate iesi anticipat la pensie ? (vezi toată discuția)