Am lucrat 11 ani in perioada 01.02.1991 - 01.02.2002 la Unitatea Militara 01214 Ineu jud.Arad pe functia de comandant de obuzier . M-ar interesa daca la acesti ani se adauga ceva , daca se poate lua pensie de la M.Ap.N. si la ce varsta ?
Legea 223/2015
Art. 16. -
(1) Au dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vârstă militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special, în activitate, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
a) au împlinit vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă;
b) au o vechime efectivă de cel puțin 25 de ani, din care cel puțin 15 ani reprezintă vechimea în serviciu.
(2) Vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă, prevăzută la alin. (1) lit. a), este de 60 de ani. Atingerea acestei vârste se realizează prin creșterea vârstelor standard de pensionare, conform eșalonării prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta lege.
Multumesc pentru raspuns , dar nu sunt complet edificat ! Probabil mai trebuie sa spun ca am fost militar angajat pe baza de contract (sergent angajat ).Nu stiu la ce grupa de munca ma incadrez . Sa mai spun ca sunt nascut la 13 . 05 . 1967 .