avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venituri in indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venituri in indemnizatie crestere copil

Buna ziua!
Sunt in situatia urmatoare: tata in concediu de crestere copil care impluneste 2 ani pe 21 martie 2018. Incepand cu 5 martie as vrea sa ma intorc la munca, subliniez faptul ca e un nou contract de munca, cel initial fiind incheiat. Intrebarea e: poate fi considerat venituri suplimentare salariul de pe 5 martie pana pe 20, avand in vedere ca se incadreaza in cei 3000 si ceva anual (nu am mai obtinut alte venituri in aceasta perioada)? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: GhenoiuAlina , utilizator 08:04, 12 Februarie 2019
1. OUG 111/2010
art.16
.....
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
.....
c) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, al căror nivel nu depăşeşte de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).

2. Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010
art.9^1
(1) În perioada concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă, persoana îndreptăţită poate realiza venituri supuse impozitului până la nivelul prevăzut la art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanţa de urgenţă, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi, cu condiţia menţinerii întreruperii/suspendării uneia dintre activităţile care au stat la baza stabilirii dreptului la indemnizaţie.
....


Asadar, pe durata CCC se poate incheia un c.i.m. cu un alt angajator, insa veniturile realizate in baza acestuia nu pot depasi de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei pe an calendaristic (altfel spus, maxim 3750 lei pe an calendaristic - echivalent a unui c.i.m. cu timp partial de maxim 27 ore/luna)
Ultima modificare: Marți, 27 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns, dar nu e foarte clar. Veniturile trebuiesc obtinute lunar? Nu pot fi obtinute toate odata si apoi altele nu sau mai bine zis toate la final?
Legea prevede doar pe an calendaristic ... prin urmare,pot fi obtinute in intregime sau partial, iar la final valoarea sa nu depaseasca 3750 lei /an.
Tot nu e clar
SUma este neta sau bruta-venituri salariale impozabile?
Suma este bruta.

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma angajez si sa pastrez indemnizatia Raluxa9876654321108 Raluxa9876654321108 Vreau sa ma angajez cu program 2h si sa pastrez si indemnizatia. Este posibil!? Stiu ca legea spune ca nu trebuie sa depasesc 3750 dar e vorba de venitul net ... (vezi toată discuția)
Ccc Marinel@ Marinel@ Dacă sunt in ccc si îmi deschid un pfa..am vreun beneficiu.adik de vreun spor.ceva?si pierd indemnizația ccc? (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil Freza2018 Freza2018 Buna seara...am intrat in concediul de crestere copil din luna iunie 2018(de la.nasterea copilului pana la aceasta data a fost sotia),iar data la care trebuie ... (vezi toată discuția)