avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ccc

Dacă sunt in ccc si îmi deschid un pfa..am vreun beneficiu.adik de vreun spor.ceva?si pierd indemnizația ccc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:48, 26 Noiembrie 2018
1. Daca renuntati la indemnizatie ,veti primi stimulentul de insertie de 650 lei.

2. OUG 111/2010
art.16
.....
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
.....
c) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, al căror nivel nu depăşeşte de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).

3. Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010
art.9^1
(1) În perioada concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă, persoana îndreptăţită poate realiza venituri supuse impozitului până la nivelul prevăzut la art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanţa de urgenţă, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi, cu condiţia menţinerii întreruperii/suspendării uneia dintre activităţile care au stat la baza stabilirii dreptului la indemnizaţie.
....

Asadar, pe durata CCC puteti realiza venituri supuse impozitului venit, insa veniturile realizate in baza acestuia nu pot depasi de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei pe an calendaristic (altfel spus, maxim 3750 lei pe an calendaristic).
Asadar , puteti cumula indemnizatia cu venituri din PFA de maxim 3750 lei pe an calendaristic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa in concediu de crestere copil si stimulent de insertie stelutanicoleta stelutanicoleta Buna seara! daca inregistrez un pfa dar nu am activitate decat foarte putin, cateva ore pe saptamana si venituri de asemenea foarte mici si renunt la ... (vezi toată discuția)
Alte venituri cic Alecsia_m Alecsia_m Buna ziua. Sunt in cic si as dori sa ma incriu reprezentant la o firma de carticele. Practic pot sa cumpar carti cu un discount si le vand mai departe pentru ... (vezi toată discuția)
Venituri realizate croberta croberta o persoana aflata in crestere copil,poate sa.si faca PFA si sa se angajeze prin acel PFA la o companie internationala ? Mai beneficiaza in acest caz de ... (vezi toată discuția)