avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate

Buna ziua!Va rog mult sa mi spuneti cati bani ar trebui sa primesc pentru concediu de maternitate in conditiile in care am intrat in data de 08.12.2017 iar veniturile pe ultimele 6luni au fost indemnizatia de crestere copil in cuantum minim acordata.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 28 Februarie 2018
Cuantumul brut lunar al indemnizației de maternitate este de 85% din media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

Deoarece la baza de calcul al indemnizațiilor se utilizează perioadele asimilate stagiului de cotizare (perioada CCC) veniturile care se iau în considerare sunt indemnizațiile de care au beneficiat asigurați.
Multumesc!Stiam de veniturile care se iau in calcul,doar ca mi se pare ca am primit mai putin!

criss2018 a scris:

Buna ziua!Va rog mult sa mi spuneti cati bani ar trebui sa primesc pentru concediu de maternitate in conditiile in care am intrat in data de 08.12.2017 iar veniturile pe ultimele 6luni au fost indemnizatia de crestere copil in cuantum minim acordata.

Probabil din cauza c.a.s.-ului retinut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate Ana Maria Evelina Ana Maria Evelina Suma lunara a concediului de maternitate este media salariului brut pe ultimele 6luni sau exista alt mod de calcul? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Gravida angajată pe perioada determinata gabri_3la@yahoo.com gabri_3la@yahoo.com Va rog sa ma ajutați...sunt însărcinată, ar trebui sa nasc in Aprilie 2019, dar contractul îmi expira pe 30.11.2018. Cum e cel mai bine sa procedez? Sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie maternitate IOANA_81 IOANA_81 in ianuarie 2018 am intrat in concediu prenatal, indemnizatie de maternitate, cele 126 de zile, am citit ca se determină ca medie a veniturilor lunare din ... (vezi toată discuția)