avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire teren

Buna ziua tuturor,

Exista o neintelegere/cearta intre doua surori pentru impartirea unui teren. Proprietara (mama lor batrana) traieste dar doreste sa le ofere terenul si le lasa pe ele sa se decida (pentru ca nu vrea sa se supere niciuna pe ea si sa nu mai vorbeasca/treaca pe la ea s-o ajute) doar ca nu se inteleg deloc.
Terenul are 1400mp pe care sunt construite: in partea stanga o casa veche cu 4 camere, o bucatarie veche, iar in partea dreapta o magazie pentru fiare, construita recent de catre sora mica, abuziv/fara acordul mamei/surorii mai mari (desi erau altele de construit mai urgent: o baie spre exemplu).

Varianta 2 ar fi ca una dintre surori sa preia toata mostenirea iar celeilalte sa i se dea jumatate din valoare doar ca nu se inteleg la pret. Cum se poate calcula pretul corect?

Cum se poate rezolva aceasta impartire legal rapid si corect pentru ambele parti?
Care sunt costurile pentru actele necesare impartirii? Caci sora mica se vaita ca nu are bani (dar pentru magazie a avut).


Multumesc frumos!
Ultima modificare: Marți, 27 Februarie 2018
eu123, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua. mama mea a construit o casa de la zero in curtea bunicii ... Acnaib98 Acnaib98 Buna ziua. Mama mea a construit o casa de la 0 in curtea bunicii mele(mama ei) curte in carw pe vremea aceea exista doar o casa mica si veche. Cand mama a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. se da urm situatie. 2 surori si o mama batrana. una ... Cassandra2017 Cassandra2017 Buna ziua. Se da urm situatie. 2 surori si o mama batrana. Una dintre surori decedeaza acum 2 ani. Inainte, in casa de la tara se mutase sora ce intre timp a ... (vezi toată discuția)
Mostenire florisandu2003 florisandu2003 Sora mea a fost infiata de bunica pe linie paterna in anul 1987 , primind de la aceasta o magazie si 250 metri pamant langa casa. La decesul bunicii in 1989, ... (vezi toată discuția)