avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna copil

Mama ecuadorianca stabilita acum in Spania-are carte verde, fetita de 7ani este cu ea de cateva luni.Fetita este cetatean roman ca si tatal.Casatoria celor 2 este oficiata in Romania.Vor sa divorteze dar fiecare vrea copilul.Se poate custodie comuna?Fetita poate sa ramana la unul din parinti si celalat doar sa o viziteze sau sa vina ea in vizita?In Romania are rude si bunici si a crescut aici.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 16:49, 26 Octombrie 2009
O fetita de 7 ani are nevoie de mama,chiar daca a crescut la bunici in Romania.La un divort trebuie sa ne gandim la ce este mai bine pentru dezvoltarea sanatoasa a copilului si nimeni nu poate inlocui o mama.Tatal poate obtine program de vizita sau chiar vacantele copilului.
In cadrul procesului de divort, instanta va stabili incredintarea minorului la unul din parinti, iar celuilalt parinte i se va permite sa aiba legaturi pesonale cu minorului. In general, copiii se incredinteaza mamei, iar tatal va putea sa viziteze copilul in modalitatile stabilite de instanta, eventual asa cum se inteleg partile.
Nu exista custodie comuna in legislatia muncii actuala, e un lucru de baza ce se invata la Dreptul familiei!
Instanta de judecata va incredinta copilul spre crestere si educare unuia dintre parinti, tinand cont de interesul minorului. Daca instanta considera ca tatal poate oferi conditii mai bune pentru cresterea si dezvoltarea minorei , aceasta ii va fi incredintata....
av.antoanelageaman a scris:

Nu exista custodie comuna in legislatia muncii actuala, e un lucru de baza ce se invata la Dreptul familiei!

Cine a vorbit aici de custodie comuna inafara de utilizatorul care a intrebat?

Alte discuții în legătură

Scoatere din tara minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua ,as avea o intrebare : sunt divortata din 2010 si am o fetita de 7 ani si jumatate ; la divort fetita mi-a fost incredintata prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Proces de divort chrysler_sro chrysler_sro buna ziua.am si eu nevoie de niste lamuriri.sunt casatorit de 3 ani si avem si o fetita de 3 ani,si de o perioada nu ne mai intelegem ea a fost plecata ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara minor fara procura ancaalbu2002 ancaalbu2002 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de o situatie cu minori. Parintii au divortat in 2011. Divortul a fost de comun accord in sala de consiliu cu un ... (vezi toată discuția)