avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetățean Moldovean
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetățean Moldovean

Buna ziua,

Va rog frumos, dacă puteți, sa ma ajutați cu următoarea problema. Eu sunt roman. Am contract de închiriere pentru un apartament. Prietena mea este cetățean moldovean și sta in Italia acum.

Ea poate sa vina in România cu pașaport simplu + permis de reședința pe termen lung italian și poate sa stea maxim 90 de zile.

Vreau ca ia sa nu mai aibă aceasta problema de 90 de zile. Ce pot sa fac pentru ca ea sa aibă o permanenta mai lunga in România?

Dacă ma însor cu ea, ea poate sa rămână? Am plănuit asta de ceva vreme
Dacă redobândește cetățenia poate sa stea mai mult de 90 de zile pana când nu afla răspunsul?

Vrea sa începem o viața in România, dar nu știm cum sa facem... ea poate doar sa stea 90 de zile.

Mama ei are cetățenie romana, dar nu vorbesc între ele.

Va rog ajutami mulțumesc
Cel mai recent răspuns: alex_7890 , utilizator 12:11, 28 Februarie 2018
Daca doriti sa fiti impreuna si sa locuiti in Romania, un prim pas ar fi sa va casatoriti si apoi ea sa demareze procedurile de obtinere a cetateniei romane.
O data ce ne am căsătorit poate sa rămână pe teritoriul României? Sau trebuie sa plece peste 90 de zile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cetateni italieni in romania suciu_diana suciu_diana Buna ziua, este posibil ca 2 persoane de cetatienie italiana, casatorie sub legea italiana sa divorteze in Romania si apoi actul sa fie recunoscut si de ... (vezi toată discuția)
Clandestin in romania mariaaab mariaaab sunt in italia,si prietenului meu care este albanez i-a expirat viza de 90 de zile ,neam interesat aici,chiar astazi la biroul de imigrari si aici ne putem ... (vezi toată discuția)
Cetatean modovean in romania, drept de circulatie cu masina inmatriculata in ue cuziamusia cuziamusia cetatean moldovean cu cetatenia romana (a depus juramantul si a primit certificatul de cetatean roman, dar inca nu detine actele romanesti - cod numeric, ... (vezi toată discuția)