avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cetateni italieni in Romania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cetateni italieni in Romania

Buna ziua, este posibil ca 2 persoane de cetatienie italiana, casatorie sub legea italiana sa divorteze in Romania si apoi actul sa fie recunoscut si de institutiile italiene?
Daca da, care ar fi conditiile si procedura?

Va multumesc anticipat.
doar daca actul de casatorie a fost inregistrat si in Romania si unul dintre ei este si cetatean roman. hot de divort va fi recunoscuta si in Italia
Cea mai mare problema ar fi cu recunoasterea divortului in Italia.
Incercati sa va informati mai intai daca divortul va fi recunoscut in Italia.
mda....doar daca isi fac rezidenta in Romania ( si, pentru asta trebuie sa ramna cel putin 6 luni in Romania, conform Regulamentului UE).....asta nu inseamna ca doi cetateni italieni pot divorta imediat ( in cateva zile)...procedura va dura destul de mult.
Ma intereseaza si pe mine problema aceasta, vreau sa depun un astfel de divort.. Ce inseamna, va rog sa ramana 6 luni in Romania? Cum se face proba, intrucat nu mai avem stampile la frontiera, decat la aeroport, iar instanta cum sa isi dea seama daca ei calatoresc cu masina?
Merge facuta resedinta aici cu un an inainte de promovarea actiunii, timp in care italienii cu siguranta ca se intorc in tara lor, iar apoi sa depunem cererea de divort?
Ati avut vreo speta care a fost admisa? Multumesc.
Divortul poate fi transat de instantele de judecata din Romania.

Art. 2597 NCC
Alegerea legii aplicabile divorţului
Soţii pot alege de comun acord una dintre următoarele legi aplicabile divorţului:

a) legea statului pe teritoriul căruia soţii au reşedinţa obişnuită comună la data convenţiei de alegere a legii aplicabile;
b) legea statului pe teritoriul căruia soţii au avut ultima reşedinţa obişnuită comună, dacă cel puţin unul dintre ei mai locuieşte acolo la data convenţiei de alegere a legii aplicabile;
c) legea statului al cărui cetăţean este unul dintre soţi;
d) legea statului pe teritoriul căruia soţii au locuit cel puţin 3 ani;
e) legea română.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort romani de straini urpi urpi ma numesc maria sunt cetatean roman si sunt casatorita de 4 ani cu un cetatean peruan. acum nu ne mai intelegem si eu am calatorit in romania mentionez ... (vezi toată discuția)
Divorþ de un cetãþean strãin ovidiu691sorin ovidiu691sorin Am o prietenă căsătorită de 10 ani cu un cetăţean neamţ. Acum vrea să divorţeze. Unde poate înainta cererea de divorţ? sau unde se judecă ... (vezi toată discuția)
Divort in romania pentru cetatenii ue gabrielamarcela68 gabrielamarcela68 stimati consultanti traiesc in concubinaj de opt ani cu un cetatean italian,separat consensual de sotie doresc sa precizez ca nu sunt eu cauza separarii lor ... (vezi toată discuția)