avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divorþ de un cetãþean strãin
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divorþ de un cetãþean strãin

Am o prietenă căsătorită de 10 ani cu un cetăţean neamţ. Acum vrea să divorţeze. Unde poate înainta cererea de divorţ? sau unde se judecă divorţul? În Germania sau în România? Ea are domiciliul în Gemania deocamdată.....acum este în ţară...el este permanent în Germania
Mulţumesc de atenţie.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:23, 2 Septembrie 2013
Fiind o tara aflata in Uniunea Europeana, exista o competenta alternativa: in Romania sau Germania.

Prietena dvs. ar trebui sa ia legatura cu un avocat pentru a discuta detaliile si pentru a analiza care dintre variante este mai convenabila pentru ea.
Divortul poate fi transat de catre instantele de judecata romane.

Alegerea legii aplicabile divorţului

Soţii pot alege de comun acord una dintre următoarele legi aplicabile divorţului:
a) legea statului pe teritoriul căruia soţii au reşedinţa obişnuită comună la data convenţiei de alegere a legii aplicabile;
b) legea statului pe teritoriul căruia soţii au avut ultima reşedinţa obişnuită comună, dacă cel puţin unul dintre ei mai locuieşte acolo la data convenţiei de alegere a legii aplicabile;
c) legea statului al cărui cetăţean este unul dintre soţi;
d) legea statului pe teritoriul căruia soţii au locuit cel puţin 3 ani;
e) legea română.

Căsătoria
Art. 2597

Alegerea legii aplicabile divorţului
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort romani de straini urpi urpi ma numesc maria sunt cetatean roman si sunt casatorita de 4 ani cu un cetatean peruan. acum nu ne mai intelegem si eu am calatorit in romania mentionez ... (vezi toată discuția)
Divort cetateni italieni in romania suciu_diana suciu_diana Buna ziua, este posibil ca 2 persoane de cetatienie italiana, casatorie sub legea italiana sa divorteze in Romania si apoi actul sa fie recunoscut si de ... (vezi toată discuția)
Pot divorța în franța? andaschatzi andaschatzi Bun găsit! Din luna septembrie m-am stabilit în Franța, soțul meu rămânând în România. Doresc să divorțez și e nevoie să știu dacă pot divorța ... (vezi toată discuția)