avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Control psihiatric al copilului minor cu părinți în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Control psihiatric al copilului minor cu părinți în divorț. Se poate face la inițiativa unui singur părinte sau trebuie acordul ambilor?

Buna ziua,

Sunt in divorț cu soția mea, împreuna avem o fetița in vârsta de 3 ani. A făcut apel la hoatatarea de divorț adăugând o scrisoare medicală prin care “dovedește” ca fetița este suferind de retard ușor și anxietate de despărțire fata de mama.
Vreau sa știu dacă consultul la medicul psihiatru este legal fără acordul ambilor părinți. Precizez ca nu a fost hotărâtă de nicio instanța autoritatea tutelară a copilului.
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 10:10, 1 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
orice consult medical este legal, dacă starea minorului o impune.Deciziile majore, ca de exemplu o operaţie care nu este urgenţă medico-chirurgicală trebuie luate cu acordul ambilor părinţi.Consilierea psihologică a minorului se face la dispoziţia instanţei sau cu acordul ambilor părinţi, dacă există autoritate părintească comună.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acel raport de fapt va favorizeaza.
Faptul ca la 3 ani copila are anxietate de despartire fata de mama este scuzabil de varsta doar intr-o mica masura, daca situatia e destul de grava inseamna de fapt ca relatia mamei cu copilul este problematica si disfunctionala nicidecum apropiata si normala. Mama nu a stiut sau nu a putut sa siguranteze sentimentele copilului.
in zilele noastre sunt multi asa zis profesionisti care pun diagnosticul de retard usor dupa o simpla sedinta desi e ceva ce se stabileste dupa un serios si minutios control al copilului.
Aceasta mica intarziere care merge in paralel cu anxietatea de separare fata de mama ma duce cu gandul la un dezinteres al figurii materne in relatia cu copilul.
Eu v-as sfatui sa mergeti pe aceasta linie.
Cum se ocupa mama de minora daca aceasta a ajuns sa aiba intarziere usoara si e speriata daca se desparte de ea? Nu cumva nu petrec destul timp impreuna sau nu timp de calitate?
Un copil cu usoara intarziere ar trebui inclus la terapie, ce actiuni a intreprins mama dupa acest diagnostic?
Nu cumva dupa ce a obtinut fituica care crede ca o favorizeaza nu s-a mai interesat de acest aspect?

Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
When, utilizator
In primul rand, vreau sa va multumesc pentru timpul acordat raspunsului dvs.
In realitate copilul nu are nicio anxietate de despartire de mama, petrece 3-4 zile consecutive la mine si nu plange dupa mama ei, dupa a 2-a, a 3-a seara spune ca ii este dor de mami, reactie absolut normala. Sincer, daca a facut ceva in vederea corectarii "diagnosticului", nu stiu, nu am auzit nimic. Am sa transmit mesajul dvs. dnei. avocat poate se inspira din propunerea dvs.
Eu vreau sa merg acum impotriva dnei doctor care a fost deacord sa ii puna un diagnostic fetitei mele, cu posibile urmari grave pentru viitorul ei profesional.
Din nou, vreau sa va multumesc!
Buna seara,

Autoritate parinteasca comuna nu exista, intrucat nu a fost stabilita inca. Avem doar o ordonata presidentiala in care este stabilit doar un program de vizita, iar hotararii de divort i-a fost facut apel.
Sincer vreau sa ma indrept impotriva doctorului care a fost deacord sa ii puna un diagnostic fetitei mele, cu posibile urmari grave pentru viitorul ei profesional. Puteti sa imi indicati legea care reglementeaza aceasta speta?

Vreau sa va multumesc pentru raspunsul dvs.
Stimate janc24, dvs.vreţi să contestaţi diagnosticul unui medic, care şi-a pus parafa pe diagnosticul menţionat. Dvs. sunteţi medic psihiatru? Dacă nu sunteţi, puteţi contracara diagnosticului medicului doar cu un diagnostic dat de un alt medic de aceeaşi specialitate sau de o comisie de medici.

Alte discuții în legătură

Divort cu copii diaion diaion am doi copii,M-am mutat la parintii mei (inainte locuiam la socrii in alt judet) deoarece baiatul are probleme cu sanatatea -anxietate -si nu mergea la scoala ... (vezi toată discuția)
Sunt tată. nu îmi pot exercita autoritatea părintească în fața instituțiilor statului. ce să fac? MaraToaderia20 MaraToaderia20 Sunt tată. Nu îmi pot exercita autoritatea părintească în fața instituțiilor statului. Ce să fac? Sunt tatăl unui minor în vârstă de 5 ani, ... (vezi toată discuția)
Drepturi de custodie manyyy manyyy Buna ziua! Sunt divortat iar mama fetitei mele a primit custodia copilului. Din anumite aspecte nu am fost prezent la divort, deci nu am un program de vizita. ... (vezi toată discuția)