avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copii

am doi copii,M-am mutat la parintii mei (inainte locuiam la socrii in alt judet) deoarece baiatul are probleme cu sanatatea -anxietate -si nu mergea la scoala acolo .Am venit pentru a face terapie la psiholog.Aici se simte mult mai bine si nu as vrea sa ne intoarcem ,decat dupa vreun an doi cand isi revine complet si nici atunci nu la domiciliul socrilor.Sotul meu nu intelege nici ca baiatul are probleme,nu vorbeste cu doctorii lui si nu vrea sa vina la noi in timisoara.Daca intenteaza divort,poate cere divort din culpa pt mine ca am parasit domiciliu?Custodia copiilor e influentata de asta?Nici unul nu avem servici legal .Ar putea primi el fetita-are 5 ani-pe ea si-o doreste mai mult.Fetita e mai atasata de socrii dar ii iubeste si pe parintii mei.Eu i-am crescut pe cei 2 copii ,socrii m-au ajutat doar putin si sotul aproape deloc.
Cel mai recent răspuns: diaion , utilizator 15:31, 15 Iunie 2013
Chiar daca cere, nu inseamna ca va si obtine si chiar daca se va desface casatoria din culpa dvs, nu va afecteaza cu nimic.
Dupa divort, ambii parinti exercita autoritatea parinteasca in comun, iar cu privire la locuinta copiilor.. ramane de vazut daca va cere ca fata sa stea la el, se va prefera ca minorii sa creasca impreuna nu separat, se va efectua ancheta psihosciala si la dvs si la tata. Inteleg ca baiatul vrea sa ramana cu dvs, el fiind mai mare va fi audiat de judecator in camera de consiliu.
Poate reusiti sa va intelegeti si sa divortati amiabil la notar.

nu aveti culpa ca ati parasit domiciliul
nu are sanse sa desparta copii
conteaza conditiile generale nu daca cineva are sau nu servici (e important ca va ajuta parintii).
si in fine, mamele au tendinta de a exagera cu psihologii, si de aceea sufoca copii si exagereaza cu doctorii. poate un mediu familial echilibrat unde sa aiba parte de afectiune si unde sa nu existe tensiune ar inlocui doctorii
multumesc mult de raspunsuri.Deja baiatul se simte mai bine, a terminat si clasa zero cu bine ,face inot si fotbal si mult mai vesel.Doar ca socrii mei vor sa mergem in vizita pe la ei ,unde sta si sotul meu acum si mi-e teama sa merg la gandul ca ar putea retine copiii la plecare.Cand a fost in vizita la noi .odata in 4 luni, a incercat sa ii convinga pe copii sa plece cu ei.Fetita de 4 ani aproape ca voia sa plece dar s-a razgandit ,baiatul in schimb a refuzat categoric.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, am nevoie de un sfat. sunt in pregătirea divorțului de ... Logosmagda Logosmagda Buna, am nevoie de un sfat. Sunt in pregătirea divorțului de soțul meu cu care am 2 copii, adolescenti. Am aflat că soțul meu merge din când in cand la ... (vezi toată discuția)
Părăsire domiciliu. după căsătorie am cumpărat un autoturism ... Puyan Puyan Părăsire domiciliu. După căsătorie am cumpărat un autoturism cu soția care s-a trecut pe numele meu. după un an de zile același autoturism a fost ... (vezi toată discuția)
Divorț Ela Ela Ela Ela Buna ziua . Va rog să mă ajutați am nevoie de un răspuns cât mai rapid . Eu cu soțul meu nu ne mai înțelegem de ceva vreme Suntem căsătoriți de 7 ... (vezi toată discuția)