avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna, am nevoie de un sfat. Sunt in pregătirea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna, am nevoie de un sfat. Sunt in pregătirea divorțului de ...

Buna, am nevoie de un sfat. Sunt in pregătirea divorțului de soțul meu cu care am 2 copii, adolescenti. Am aflat că soțul meu merge din când in cand la amanta lui cu copiii, încercând sa ii împrietenească. Tot el i-a presat sa nu imi spună, cu tot felul de mici manipulari - bani de buzunar extra etc - ii bombardeaza cu atentii si mare iubire. In plus, il incurajeaza pe baiat sa bea (e vorba de un copil mare, 17 ani) desi știe ca baiatul e in terapie ca sa gaseasca o soluție pt anxietate, alta decat alcoolul. Ziele trecute a rămas singur cu copiii si a baut pana cand nu a mai stiut de el. Practic copiii au avut grija lui. Pe mine ma îngrijorează comportamentul lui. Voiam sa stiu daca pot face ceva legal ca sa imi protejez copiii mai bine. Soțul meu castiga mult mai bine decat mine si se bazeaza pe asta.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 11:37, 14 Septembrie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, in cadrul divortului cereti autoritatea exclusiva a minorilor daca aveti probe pentru ce ati relatat.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Locuinta copiilor la dvs, program de vizitare restrans si autoritate parinteasca exclusiva, cu un avocat bun, incisiv si diligent care sa va ajute sa probati influenta negativa a tatalui si a comportamentului acestuia in cresterea si educarea minorilor, in exemplul negativ pe care il reprezinta consumul de alccol in fata lor.

Nu imprietenirea cu amanta e problema dvs. ci echilibrul emotional al copiilor si intelegerea de catre acestia a daunelor profunde cauzate de consumul de substante.

Evident ca va fi extrem de greu de gestionat, insa banii nu tin loc de implicare emotionala in sustinerea copiilor. Sper sa aveti noroc si de un judecator curajos si capabil care sa dispuna strict in interesul minorilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana se termina divortul, cel mare devine major, deci nu va mai puteti ocupa de el dpdv juridic.
Faceți dovada celor povestite în instanta, cel mare o sa devina major pana finalizați divorțul asa ca nu mai contează,, celalalt copil domiciliul la dvs și custodie comuna (probabil asta va fi solutia)Faptul ca are amanta,e un motiv de culpa la divorț dar nu va da avantaje pt celelalte cereri..Dacă insistați pe. ,,custodie exclusiva"analizati cu un av șansele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, custodia copilului si ordin de protectie annamaria1993 annamaria1993 buna, am si eu cateva intrebari in legatura cu divortul si cu custodia copilului. as dori sa stiu daca in urma divortului pot avea custodia numai eu. am un ... (vezi toată discuția)
Foarte important.....bună ziua.sunt căsătorită nelegitim ... scornelia scornelia Foarte important.....Bună ziua.Sunt căsătorită nelegitim cu un bărbat care are doi copii.In urma divorțului, unul din copii a rămas la mamă, celălalt ... (vezi toată discuția)
Custodie copii mama2 mama2 Buna ziua, As vrea sa primesc niste opinii legate de urmatoarea situatie. Casatorita de 11-12 ani, mama a doi copii minori (unul de peste 10 ani). In urma ... (vezi toată discuția)