Sunt în pragul divorțului cu soția. Soția mea m a înșelat de mai multe ori inclusiv când era gravida cu primul și al doilea copil ea a întreținut relații sexuale cu o alta persoana. Ne am împăcat atunci dar din nou, ea și a făcut un alt amant, încă suntem căsătoriți și avem 2 copii unul de 2 și altul de 4 ani. As dori sa știu dacă pot obține custodia copiilor, menționez ca eu sunt proprietarul apartamentului în care stau și este o donație, dinainte de căsătorie, de la părinții mei care și ei au divorțat. Soția plănuiește sa se mute cu mama și sora ei într un apartament cu mult mai mic decât ce pot oferi eu copiilor, iar în privința situației financiare, eu câștig dublu. Cum pot obține custodia deplina a copiilor?
Faptul ca v-a inselat este un motiv de divort din culpa sotiei care a incalcat obligatia de fidelitate. Este mai greu de probat in instata, dar nu imposibil.
Insa culpa in desfacerea casatoriei nu influenteaza teoretic autoritatea parinteasca. Ca sa aveti autoritate exclusiva ar fi necesar ca mama sa puna in pericol grav minorii ( printr-un consum de substante interzise - droguri, alcool-ori printr o neglijare grava si constanta a copiilor, etc).. Daca nu aveti dovezi in acest sens, e greu de dat o solutie contrara regulii autoritatii parintesti comune.
Ce puteti solicita este stabilirea locuintei copiilor la dvs, dar si aici conteaza f multe aspecte. Unul din cele mai importante este cel al figurii de referinta pentru minori, adica acea persoana care raspunde cel mai adecvat nevoilor emotionale, fizice,materiale ale copiilor. Decizia se va da doar prin prisma interesului superior al copiilor, notiune care nu are o definitie concreta dar ea a fost conturata prin doctrina si jurisprudenta.
Cel mai bine ar fi sa luati legatura cu un avocat care sa va indrume in acest moment si sa va ajute sa va puteti lua decizii informate, sa va cunoasteti drepturile.
Discutați cu un av pt a intelege ce puteți sa obțineți,care este optica instantelor etc.zNici unul din argumentele prezentate de dvs nu constituie neapărat motive decisive în obținerea custodiei unice.
Autoritatea parinteasca o veți exercita în comun, asta e cert, nici nu are rost sa cereti sa exercitati exclusiv, va veți lupta ca minorii sa aibă locuinta la dvs, iar pt asta șansele sunt mici, foarte mici data fiind varsta copiilor.