avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. In cazul unei infidelitati , ce sanse are ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. In cazul unei infidelitati , ce sanse are sotul de ...

Buna ziua. In cazul unei infidelitati , ce sanse are sotul de a avea custodia copiilor? Am un loc de munca , singurul dezavantaj este ca mi-am gasit pe altcineva , de la care am sustinere 100%. Domiciliul actual al copiilor si implicit al meu este la sot . A spus ca a depus dosarul de divort , urmand sa primesc o citatie . In dosar s-a mentionat ca l-am inselat si ca i se acorda lui de moment custodia , eu avand dreptul la 2 zile pe saptamana , dar locuind inca in aceeasi casa. Nu imi da voie sa imi iau copiii si sa plec atata timp cat am o relatie cu acel barbat. Ce am de facut eu? Va multumesc !
Aveti de facut cerere reconventionala in care sa solicitati divortul din culpa comuna ( aratand ce v-a impins in bratele altui barbat), solicitati autoritate parinteasca comuna, domiciliul copiilor la dvs, program de vzita si pensie de intretinere pt copii. Binenteles ca va este necasar si sprijinul unui avocat care sa va indrume, care sa faca cererile in termenele legale si care sa stie ce probe sa administreze si pe ce sa puna accentul. O sotIe infidela nu este neaparat o mama rea pentru copii sai.

Intre timp explicati-le impreuna copiilor situatia, ca ii veti iubi si ramane parinti dar nu veti mai locui impreuna.

Discutati pe cat posibil amiabil aspectele privind copii, caci evident ca nu mai putem vorbi despre continuarea casatoriei. Insa nici cu cutitul in dinti nu puteti sta caci singurii care vor suferi vor fi copii. Le distrugeti cuibul, nu le distrugeti si toata copilaria si tot echilibrul sufletesc. Ramaneti parteneri in cresterea copiilor,
Trebuie sa va angajați avocat pt a putea sa obțineți ceea ce doriți.Infidelitatea nu contează decât la divorț pt culpa ,în stabilirea domiciliului minorului nu are relevanta Daca ați plecat de acasă lăsând copii în grija tatălui atunci este mai dificil și ați greșit Urgent avocat pt întâmpinare,eventual cerere reconventionala.
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Trebuia sa formulați dvs prima cerere pentru desfacerea căsătoriei, înainte ca soțul sa afle de infidelitate, putand astfel sa plecati si cu minorii din casa lui. Bineînțeles că nici acum nu va poate tine cu forța în domiciliul sau pentru ca altfel v-ar priva ilegal de libertate, însă razboiul se duce la un alt nivel acum.
Formulați cerere reconventionala și expuneți motivele dvs pentru desfacerea căsătoriei( cât și motivele care au condus la infidelitate) precum si solicitarea ca minorii sa locuiască la dvs iar tatăl sa aibă program de vizita.
Situația este sensibila, va recomand sa consultați un avocat și sa discutați confidential strategia de apărare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori anttonnio anttonnio Buna ziua, In cazul unui divort pt. infidelitate cu doi minori, in cazul in care sotia a fost infidela, copii minori pot fi incredintati tatalui, in ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj dupa 10 ani de casatorie victoriamko victoriamko Sunt casatorita de 10 ani. De curand am aflat ca sotul meu are o legatura extraconjugala si nu mai doreste sa continue mariajul. In prezent locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Divort onitamicoara onitamicoara ma numesc rus onita si am fost casatorita 7 ani de zile din care a rezultat un copil si are 7 ani si acum suntem in divort ,am plecat de acasa deoarece nu am ... (vezi toată discuția)