avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Părăsire domiciliu. După căsătorie am cumpărat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Părăsire domiciliu. După căsătorie am cumpărat un autoturism ...

Părăsire domiciliu.
După căsătorie am cumpărat un autoturism cu soția care s-a trecut pe numele meu.
după un an de zile același autoturism a fost trecut de comun acord pe numele tatălui meu că sa nu plătim asigurarea 2500 lei ci 700 lei

in urma cu maxim o luna de zile soția a început să tot caute motive de cearta in legătura cu mașina și tot a insistat să o treacă pe ea. am mers am făcut contractul de vânzare cumpărare din nou de pe tatăl meu pe ea, s-au semnat pe la amiază actele, iar în aceeași zi seara a început un scandal. au venit părinții și ai mei și ai ei iar ea a început să adune hainele, a luat copilul și a plecat la părinții ei, și-a luat toate lucrurile haine cât și bunuri din casa birou ,scaune care spune că îi aparțin

după plecare am incercat sa aplanez conflictul sa existe o impacare, sa discutăm atât cu ea cât și cu părinții ei dar nici o rezolvare

mai nou au început și cu chestia că eu nu am un serviciu stabil, dar întreținerea și totul in casa a fost doar din banii mei fara sa ii cer vreun ban, ea lucra îngrijitoare la spital și tot amenințări cu divorțul

i-am cerut să mă lase să văd copilul in mai multe rânduri dar a refuzat eschivând că are alte treburi de făcut după grădiniță, după care am luat inițiativa sa o aștept dimineață să apară la grădiniță în mai multe zile la rand unde am întâlnit o când mergea să îl ducă, unde copilul m-a văzut și a început să strige la mine și să zică că îi e dor de mine

am reușit să îl iau în brațe să îl pup, ea a început să facă istericale să îl las jos că se grăbește că întârzie la grădiniță și noi eram la 3 metri de ușă grădiniței
i-am zis că o să îl iau de la grădiniță sa ies cu el iar ea mi-a zis că mă da la poliție și am doua variante: accept divorțul la notar sau ne judecăm.

Pentru mine e mai important copilul decât ce vrea ea . Ce e de facut în această situație ?
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2023
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 10:28, 26 Decembrie 2023
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
 "i-am zis că o să îl iau de la grădiniță sa ies cu el"
E în regulă, aveti acest drept .
Mai departe, divortati în instanță ca se pare ca nu va intelegeti în ce îl privește pe copil.
Cereti sa se stabileasca un program de vizita în amănunt.. cum faceți cu vacantele, sărbători, zile de naștere etc
Apelati la un avocat.
Masina e bun comun ,îl veti imparti, unul ramane cu masina si va plati sulta celuilalt.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator
Și dacă eu iau copilul și fac la fel cum face ea ce se poate întâmpla?
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atata timp cat nu exista o hotatare judecatoreasca care sa stabileasca la cine sta copilul, teoretic se poate sa luati si dvs minorul, insa nimic din toate acestea nu servesc interesului copilului, sanatatii si bunei lui dezvoltari.

Acum e totul foarte crud sa zic asa si discutiile sunt la baioneta, insa incercati sa ramaneti la un dialog civilizat cu sotia si sa comuncati spre a identifica solutiile ca si dvs sa va puteti vedea copilul. Ruperea lui briusca de dvs nu este deloc un lucru bun.

Sesizati Proectia Copilului daca va interzice in continuare sa il vedeti, angajati un avocat sa incepeti demersuri urgente in instanta de stablire a unui program.

Trebuie sa stitit si ca parintele care se comporta asemenea sotiei dvs risca sa piarda exercitiul autoritatii parintesti daca mentine minorul intr-un astfel de abuz constant, vreme indelungata.

Puyan a scris:

Și dacă eu iau copilul și fac la fel cum face ea ce se poate întâmpla?

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti si vizitati copilul, luati-l in week-end la dvs, ar fi bine alternativ cu mama lui.
Domiciliul copilului va fi stabilit de instanta la mama pt ca asa e practica in Romania. Faceti cerere in instanta pentru Ordonanta Presedintiala pentru program de vizita(primul si al treilea weekend din luna la dvs in timpul anului scolar si jumatate din vacante), dar cererti si ca domiciliul copilului sa fie stabilit la dvs.(poate cine stie...) Cu cat o depuneti mai repede aveti sanse sa fie judecata pana la vara , cand intra magistratii in vacanta, si sa aveti o hotarare ca sa va vedeti copilul fara scandal Daca nu aveti bani de avocat, gasiti pe net model pentru astfel de ordonanta.
Mama va va provoca in continuare astfel ca sa va faca plangere penala ,deci, sub nicio forma sa nu ii raspundeti la provocari. Daca va insulta sau loveste mergeti si faceti plangere la politie.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Decembrie 2023
CST1976, utilizator
Eu nu doresc sa divorțez consider că mai presus de orice e interesul suprem al copilui să trăiască cu ambi părinți lângă el și nu cu părinți despărțiți, in tot acest timp am incercat sa nu fac presiuni care sa afecteze copilul ,am depus înainte de Crăciun pentru o ordonanță prezidențială de vizita a copilului se poate cere și domiciliul minorului sa se stabilească la adresa de când sa născut și până la plecarea mamei cu el la părinți ei , eu nu am nici o problema in a veni și ea să locuiască alături de copil locuință este un (apartament cu 4 camere 2 bai )pentru noi ar fi mai important acest lucru ,nu ar mai fi influientă negativ de părinți ei care ei sunt cei care nu îmi permit să văd minorul ,in tot acest timp am tot incercat sa stau de vorbă cu ea dar de fiecare data părinți ei au intervenit foarte repede și nu am putut discuta cu ea, doar înainte de Crăciun am putut să îl văd 2 minute când m-am întâlnit cu mama lui să ii dau cadoul și după a plecat repede , incontinuare consider că interesul suprem al copilului e că să trăiască cu ambi părinți și nu doresc sa divorțez este sau se poate solicita instantei când va depune ea actele sa divorțăm terapie de cuplu sau ceva ? Că sa trecem peste și să ajungem la ce-a mai bună soluție pentru copil? In aceasta problema nu este ea problema ci influenta părinților ei care ei susțin și o influențează negativ că e mai bine că copilul poate creste și cu părinți despărțiți și niciodată de când sa iescat aceasta cearta nu au fost sau sa o îndrume spre inpacare tot timpul că e mai bine sa va despărțiți ce are copilul e mic și nu realizează acuma prea multe.
Se poate solicita terapia de cuplu ?
Ultima modificare: Marți, 26 Decembrie 2023
Puyan, utilizator

Alte discuții în legătură

Sunt amenințat cu poliția când vreau să discut cu mama copiilor mei. ce pot face în această situație? SimonT SimonT Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi pt. ca sunt disperat. Sotia cu care acum astept trecerea celor 30 zile pt. divort la notar ma ameninta de cate ori ... (vezi toată discuția)
Divort si copil mastefan mastefan Buna ziua Ma numesc V.J si va voi spune pe scurt problema mea; sunt casatorit de 9 ani si din aceasta casatorie a rezultat o fetita de 6 ani .In toti acest ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minorului după separarea părinților. are dreptul tata să vină oricând vrea sau o poate face doar dacă există un program de vizitare? angi84 angi84 Buna ziua, Am un copil minor si pana acum am fost in uniune consensuala cu tatal baiatului. Dar ne-am certat si el a parasit domiciliul comun si acum vrea ... (vezi toată discuția)