Am și eu o întrebare în ceea ce privește custodia unui copil minor în situația în care părinții sunt necăsătoriți. Eu și fostul concubin ca să ii spun asa am locuit împreună 3 ani din care a rezultat o fetita! După despărțire eu am luat fata minora și m-am mutat la părinții mei,(timp în care el a vizitat copila) pana într-o zi când el a venit și a luat-o pe cea mica o săptămână dar acea săptămâna sa transformat în luni! Sub nici o forma nu a vrut sa aducă copilul înapoi. De comun acord am hotărât ca eu sa plec în străinătate și el sa rămână cu fata numai ca ajunsa aici greu am găsit de lucru și au început amenințările cu privire la copil și jigniri! Sunt 7 luni de când sunt plecata iar el continua sa ma amenințe ca nu îmi va da fata, sa îmi vorbească urat în fata copilului și multe altele! Eu vreau sa vin acasă și sa fac tot ce îmi sta in putință sa îmi iau copilașul de acolo. Întrebarea mea este următoarea. Ce șanse ar fi sa pot câștiga custodia copilului!? În cazul în care am toate acele mesaje în care ma manipulează prin fata? Ajutați-mă va rog! Va mulțumesc
Instanta de tutela va decide cu privire la modul de exercitare a autoritatii parintesti tinand seama cu precadere de interesul superior al copilului, in raport de profilul moral si material al fiecaruia dintre parinti. Ancheta psihosociala este, in acest caz, o proba indispensabila procesului. Desigur, importante sunt si orice alte probe care pot fi aduse in sustinerea cererii pentru incredintarea minorului spre crestere si educare parintelui titular al cererii.
Inițial as avea șansa ca eu sa câștig custodia copilului dacă am toate probele ce dovedesc felul în care vorbește și în ce mediu este crescuta fetita mea?
Procesul va fi extrem de dificil.
Din moment ce copilul se află la el veti avea foarte mari probleme.
Depinde si ce instanța nimeriti.
Procesul va dura probabil câțiva ani si va presupune multe cheltuieli.
Era ceva mai simplu daca copilul nu s-ar fi aflat la el.
Trebuie să va grăbiți cu deschiderea proceselor.
Dar dacă ma întorc acasă și reușesc sa iau fata la mine pe cale amiabila și de comun acord cu tatăl tot atât de mult ar dura procesul? Același ar fi situația dacă minora locuiește cu mine?