avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme vecini
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme vecini

Buna ziua! Am un vecin care imi face tot timpul reclamatii la politie. A mentionat ca il cunoaste pe sectorist foarte bine(or fi rude? de fiecare data ma ameninta dar cand nu mai e nimeni in preajma ca imi face reclamatii). la ultima reclamatie am luat amenda pt perturbarea linistii publice(dansul face zgomote noaptea cand vreau sa dorm, iar eu i-am baut in teava ca sa se opreasca). Sunt mereu provocata de el, dar politia ma acuza doar pe mine, lui nimic. inprocesul verbal nu se intelege nimic ce scrie, sectoristul mi-a cerut dovada platii chitantei(e legal? de ce sa ii duc chitanta ca am platit, nu se intelege pe baza carui articol am luat amenda). intrebarea mea este eu ce pot sa fac impotriva vecinului? ma simt hartuita, nedreptatita!iar politia reperezentata de sectorist cum ma protejeaza pe mine de vecin? eu cum sa dovedesc ca el ma ameninta dc nu mai este nimeni prezent? daca el ma deranjeaza aproape in fiecare noapte cu zgomote , el de ce nu a luat amenda? doar pt ca il cunoaste pe sectorist? pai asa or sa imi dea emnda de fiecare data?!!! ce pot sa fac ca m-am saturat? Pot sa fac plangere impotriva sectoristului? si unde? dar vecinului?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:24, 2 Martie 2018
Buna ziua,
Puteti depune contestatie la pv. de constatare a contraventiei in termenul legal in baza OG nr. 2/2001, iar celor de la poltie la IGPR pentru purtare abuziva.
Faptul ca ati platit amenta, echivaleaza cu o recunoastere a faptelor, chiar si in varianta in care, dupa cum spuneti nu este lizibil scrisul agentului.
Sfatul este pe viitor, asa ca incercati ca atunci cand mai sunteti deranjat/a sa sunati si dumneavoastra la 112.
Cu stima,
Multumesc de raspuns! Este legal sa imi ceara dovada platii chitantei?
Evident nu!
Daca apreciati ca aspectele consemnate in PV nu releva realitatea aveti dreptul prevazut si garantat de Legea Fundamentala de a acces neingradit la justitie
Puteti formula plangere contraventionala impotriva PV in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria teritoriala
Puteti dovedi eventuale actiuni impotriva intereselor dv,inclusiv amenintari daca detineti dovezi rezonabile-inregistrare cu telefonul mobil
Pentru astfel de situatii nu apelati la serviciul de urgenta 112,deoarece riscati suplimentar sa fiti sanctionat pecuniar pentru alertare falsa-astfel de situatii nu reprezinta risc pentru viata
multumesc de raspuns

Alte discuții în legătură

Amenda de 200 ron pt apelare la 112 stan sergiu stan sergiu \"afladu-se in stare de ebrietate a alertat organele de mentinere a ordinii publice prin apelarea serviciului Apel de urgenta ,,112\" fara motiv intemeiat\" ... (vezi toată discuția)
Cui sa ne adresam daca avem probleme cu un vecin recalcitrant? lispas lispas Suntem o familie cu doi baieti, unul de 2 ani si 2 luni si cel mic are o luna, si de curand am achizionat un apartament nou. De cand ne-am mutat avem probleme ... (vezi toată discuția)
Apel snuau 112 - intre abuz si alertare falsa (3 apeluri) ContSters83715 ContSters83715 Mama mea a sunat noaptea la 112 pentru ca politistii sa potolesca muzica de la vecini. La primul apel - nu s-a simtit nici o diferenta in muzica. La al doilea ... (vezi toată discuția)