avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Zile de CM la externare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Zile de CM la externare

Se poate acorda mai mult de 21 zile la externare , cu avizul medicului expert?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 1 Martie 2018
La externarea din spital, inclusiv pentru spitalizarea de zi, se poate acorda un concediu medical de la 1 la 7 zile calendaristice, iar în cazuri speciale, cu aprobarea medicului- șef de secție, până la maximum 21 de zile calendaristice.

După expirarea concediului medical acordat la ieșirea din spital, în cazul în care starea sănătății pacientului nu permite reluarea activității, medicul de familie, pe baza scrisorii medicale eliberate de medicul curant din spital, poate prelungi concediul medical cu maximum 7 zile calendaristice pentru aceeași afecțiune, urmând ca, în cazul menținerii incapacității temporare de muncă, să trimită pacientul la medicul din ambulatoriul de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical dupa spitalizare brunetica_82 brunetica_82 Am si eu o intrebare la DVs. spuneti-mi va rog, dupa un concediu medical dat de un medic genicolog de 29 zile pt o interventie, medicul de familie mai are ... (vezi toată discuția)
Am cerut de la medicul de familie concediu medical în continuarea celui primit la ieșirea din spital, dar m-a refuzat. la cine să apelez în continuare pentru a beneficia de concediu medical? Florean Elena Florean Elena Buna dimineata, acum 2saptamani am fost operata, si la iesirea din spital mi - au fost acordate, 21de zile de concediu medical. Am intrebat medicul de familie ... (vezi toată discuția)